Güncel

2020 Boyunca Google’da En Çok Aratılanlar

Google arama motorunda kullanıcıların yaptığı aramaları takip edebiliyor ve geçmişe yönelik raporlar görebiliyorsunuz. Google Trendler uygulama aracı ile 2020 yılının arama enleri açıklandı. Genel olarak neredeyse her kategoride Covid- 19 salgının etkisini görmek şaşırtmadı.

2020 Boyunca Google’da En Çok Aratılanlar
2020 Boyunca Google’da En Çok Aratılanlar

Türkiye’de 2020 Boyunca Google’da En Çok Aratılanlar

Genel aramalar:

  1. EBA
  2. Dolar kaç TL
  3. Corona Virüsü
  4. Deprem
  5. Zoom

Dizi: 

  1. Sadakatsiz
  2. Mucize Doktor
  3. Masumlar Apartmanı
  4. Sen Çal Kapımı
  5. Alev Alev

İsimler:

  1. Fahrettin Koca
  2. Berat Albayrak
  3. Ebru Şallı
  4. Ellen Page
  5. Alaattin Çakıcı

Kaybettiklerimiz:

  1. Kobe Bryant
  2. Pınar Gültekin
  3. Nur Yerlitaş
  4. Aytaç Yalman
  5. Aleyna Çakır

Nasıl: 

  1. HES kodu nasıl alınır
  2. Zoom programı nasıl kurulur
  3. 1000TL yardım başvurusu nasıl yapılır
  4. Uzaktan eğitim nasıl oluyor
  5. Bağışıklık sistemi nasıl güçlendirilir

Tarif: 

  1. Ekmek
  2. Pide
  3. Aşure
  4. Çökertme kebabı
  5. Ramazan pidesi

Tüm kategoriler  gündelik hayatımıza etkilerini görebilirsiniz. Çoğu aramalarda eğitim ve ekonomiye kategorisindeki aramalar oldu. Özellikle Elazığ ve İzmir depremleri sebebiyle “deprem” araması dördüncü sırada yerleşti. Son sıradaysa iş dünyasından eğitimde en çok  kullanılan program “Zoom” bulunuyor.

İsimler kategorisindeyse salgının da etkisiyle Fahrettin Koca birinci sırada yer aldı. İkinci sırada ise Berat Albayrak var. Üçüncü en çok aratılan kelime ise ünlü manken Ebru Şallı, eşcinsel olduğunu açıklayan ABD vatandaşı olan aktör Ellen (Eliot) Page ve Alaattin Çakıcı da listede yer alıyor.

Hayatını kaybeden kategorisindeyse tüm dünyada olduğu gibi zirvede Amerikalı profesyonel basketbolcu Kobe Bryant ismi  var. Maalesef cinayete kurban giden Pınar Gültekin ve sonrasında hayatını kaybeden modacı olan Nur Yerlitaş, Covid- 19 sebebiyle vefat eden Aytaç Yalman ve maalesef ki yine  cinayete kurban giden Aleyna Çakır yer alıyor.

Pınar Gültekin
Pınar Gültekin

Diğer bölümlerdeyse salgın ile birlikte hayatımıza giren uygulamaları, kısıtlamalar sebebiyle evde üretmemiz zorunda olduğumuz ekmek ve pide gibi temel gıdaları listeleri vardır.

Muhammet Ali Bademkıran

Küçüklüğünden beri film, oyun ve futbola ilgisi olan Muhammet Bademkıran, bu konulara ilgisi olan kişiler ile sohbet ediyormuş gibi yazılar yazmayı seviyor. Muhammet Bademkıran, okuyuculara zevk veren ve bir daha okuma isteği uyandıran yazılar yazma konusunda isteği ve çalışmaları ile birlikte Teknotomy sitesinde yazarlık yapıyor.

İlişkili Makaleler

Bir yanıt yazın

Bunu da Gör
Kapalı
Başa dön tuşu