Güncel

2020’nin En Çok Satan Akıllı Saatleri

Akıllı saatler son zamanlarda çoğu insanın kullanmaya başladığı teknolojik ürünler . Bu konuda araştırma yapan Counterpoint Research aktardığı veriler ile bunu kanıtlar nitelikte bilgiler sağladı. Şirketin aktardığı verilere göre dünya genelinde akıllı saat satışı yüzde 6 artış gösterdi.

İşte 2020’nin Son Zamanlarında En Çok Satan Akıllı Saatler

Eylül ayında başlayan 3. çeyrekte lider değişmedi. Listenin lideri pazar payını yüzde 26’dan yüzde 28 seviyelerine çıkartan Amerika merkezli teknoloji şirketi Apple oldu. Apple’ın bu başarısında uygun fiyatlı akıllı saat modeli Apple Watch SE’nin büyük rolü olduğu ifade edildi. Yapılan araştırmaya göre Apple son çeyrekte Apple Watch satışlarından 2,3 milyar dolar gelir elde etti. Apple’ın bu gelirinin akıllı saat piyasasında toplanan bütün gelirlerin yarısı olduğunu söylemek mümkün. Buna ek olarak yapılan araştırma insanların Apple Watch modelleri yerine Apple Watch Series 3 modelini tercih ettiğini gösterdi.

2020'nin Son Zamanlarında En Çok Satan Akıllı Saatler
2020’nin Son Zamanlarında En Çok Satan Akıllı Saatler

Listenin ikinci sırasında ürettiği akıllı saatlerle başarılı olmayı hedefleyen Huawei yer aldı. Buna ek olarak  Counterpoint pazar payını yüzde 15 seviyelerine çıkartan Huawei’nin oldukça başarılı akıllı saatler ürettiğini ifade etti. Bu başarıda ki en önemli seri ise çocuklara yönelik üretilen Watch GT 2 serisi oldu. Araştırma şirketi satışları ülkelere göre ayırmasa da Huawei’nin en çok Çin de satıldığını söylemek mümkün.

2020'nin Son Zamanlarında En Çok Satan Akıllı Saatler
2020’nin Son Zamanlarında En Çok Satan Akıllı Saatler

Samsung ise listenin 3. sırasında yer aldı. O da rakipleri gibi son çeyrekte satışlarını oldukça arttırdı. Buna ek olarak bir önceki çeyrekte yaşadığı tökezlemeyi Galaxy Watch 3 ile birlikte toparladığı ifade edildi.

Bu ve buna benzer haberleri Teknotomy güncel adresinde bulabilirsiniz.

Berkay Yıldız

Bilgisayar mühendisliği 1.sınıf öğrencisidir. Teknolojiye ilgi duyuyor ve insanları bu konuda bilgilendirmeyi seviyor.

İlişkili Makaleler

Bir yanıt yazın

Bunu da Gör
Kapalı
Başa dön tuşu