Güncel

Speedtest Türkiye’de Dahil Bir Çok Ülkenin 2020 İnternet Hızı Değişimlerini Açıkladı

 2020 İnternet Hızı Değişimleri
2020 İnternet Hızı Değişimleri

2020’nin neredeyse tamamında etkisini devam ettiren COVİD-19 pandemisi herkesi evde kalmaya mecbur kıldı. Hal böyle olunca da bütün dünyada online eğitime geçildi buna ek olarak bir çok online iş platformu oluşturuldu. Tabi hal böyle olunca da internet kullanımı beklenmeyen boyutlara ulaştı. İnternet kullanımının nu kadar artması da ilk etapta internet hızında ki düşüşleri beraberinde getirdi.

2020 verilerini inceleyen Speedtest G20 ülkelerinin 2020 İnternet hızı değişimlerini listeledi. 12 aylık internet kullanım miktarını görselleştirerek bir grafik oluşturan Speedtest internet hızı değişimini oransal olarak belirtse de internet hızının herkesin ortak bir sorunu olduğu su götürmez bir gerçek.

İşte G20 Ülkelerinde 2020 İnternet Hızı Değişimleri

Paylaşılan grafiğe bakacak olursak Avustralya, Kanada, Fransa, Hindistan, İtalya, Suudi Arabistan, Güney Kore, İspanya ve Türkiye; gibi ülkelerle internet hızında yaşanan düşüşün bahar ayları ile birlikte başladığını söylemek mümkün.

 Ülkelerin 2020 İnternet Hızı Değişimleri
Ülkelerin 2020 İnternet Hızı Değişimleri

Salgının ilk merkezi olarak kabul edilen Çin’in en büyük düşüşü Şubat ayında görülürken Japonya’nın ise Haziran ve Temmuz aylarında düşüş yaşadığı görülüyor. Buna ek olarak Arjantin, Brezilya, Endonezya, Rusya ve Birleşik Krallık gibi ülkelerde yaşanan düşüşün kabul edilebilir bir seviyede olduğu gözlenirken Almanya, Meksika, Güney Afrika ve Amerika Birleşik Devletleri’nde ise internet hızı ya sabit kaldığı ya da artış gösterdiği görünüyor.

G20 Ülkelerinde Geniş Bant İnternet Hızının 2020 Boyunca Değişimi

İnternet hızı bütün ülkelerin ortak sorunu olarak göze çarparken aralık ayı itibari ile mobil veri indirme hızında gözle görülür bir artış gözlendi. Aralık 2020’de mobil veri indirme hızı Çin’de yüzde 76,3; Almanya yüzde 62,8, Amerika Birleşik Devletleri yüzde 56,9, Güney Kore yüzde 55,5 ve Suudi Arabistan yüzde 48 artış gösterdi. Ülkemize baktığımız zaman ise yüzde 0,7 düşüş olduğu görülüyor.

 Ülkelerin 2020 İnternet Hızı Değişimleri
Ülkelerin 2020 İnternet Hızı Değişimleri

Geniş bant internet hızlarına bakıldığı zaman ise ülkemizin durumunun daha da kötü olduğunu söylemek mümkün ortalamaya vurduğumuz zaman bütün dünyanın artış gösterdiği görülürken ABD hızını en fazla arttıran ülke konumunda ülkemiz ise bu konuda sondan 3. sırada bulunuyor.

Bu ve buna benzer içerikleri Teknotomy güncel adresinde bulabilirsiniz.

Berkay Yıldız

Bilgisayar mühendisliği 1.sınıf öğrencisidir. Teknolojiye ilgi duyuyor ve insanları bu konuda bilgilendirmeyi seviyor.

İlişkili Makaleler

Bir yanıt yazın

Bunu da Gör
Kapalı
Başa dön tuşu