Güncel

2020 Twitter Enleri Belli Oldu

Aralık ayına girilmesiyle yeni yıl heyecanı herkesi ve her şeyi sarıyor. Üstelik oldukça sıra dışı olan bir yıl olan 2020’nin bitecek olması da ayrı bir heyecan yaratıyor. Spotify’ın kullanıcılarına özel yayınladığı 2020 listesinden sonra 2020 Twitter enleri de belli oldu. Türkiye’nin 2020 yılında en çok trend olan konuları, kişileri şu şekildedir:

  1. Drfahrettinkoca
  2. Ziyaselcuk
  3. Bts_bighit
  4. Ekrem_imamoglu
  5. Dbdevletbahceli
  6. Fahrettinaltun
  7. Abdulhamitgul
  8. realDonaldTrump
  9. ZehraZumrutS
  10. İsmailsaymaz

2020 Twitter Enlerinde Fahrettin Koca Birinci Sırada

2020 Twitter Enleri
2020 Twitter Enleri

Twitter tarafından açıklanan rakamlara göre, Türkiye’de 2020 Twitter enlerinde en çok anılan isim Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca oldu. Bakan aynı zamanda bu yıl takipçi sayısı en çok artan kişi oldu. Ayrıca Bakan’ın 16 Mart tarihinde attığı Taner Ölmez’in oynadığı kamu spotu tweet’i en fazla retweet yapılan tweet oldu.

Hashtags konusunda ise oldukça geniş bir izleyici kitlesine sahip olan Survivor en başı çekiyor. Ayrıca son yıllarda popülaritesi oldukça artan oyuncu Uraz Kaygılaroğlu’da en çok hashtag’lenenler arasında yer alıyor.

2020 Twitter Enleri
2020 Twitter Hashtags

Twitter’da gündemi belirleyen isimlerden bir diğeri ise Haluk Levent oldu. Haluk Levent, AHBAP topluluğuyla birlikte ülke içerisinde yardım ve dayanışma çalışmalarını gerçekleştirmeye devam ederek, takipçi sayısı oldukça artan kullanıcılardan birisi oldu.

Gündemden düşmeyerek sporda çok konuşulanlardan biri oldu. Verilere göre Türkiye’de spor ile ilgili en çok tweet atılarak etkileşim alan hesap Beşiktaş JK oldu. Basketbolda ise NBA şampiyonu Los Angeles Lakers, Türkiye’de en çok konuşulan takım oldu.

Ayşenur Köprülü

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik öğrencisidir. Gazeteciliğe ve yazı yazmaya olan tutkusu Teknotomy aracılığıyla bilim ve teknoloji alanında birleşiyor. Tutkusunu ve ilgi alanlarını birleştirip hayatının sonraki dönemlerinde daha başarılı olmak istiyor.

İlişkili Makaleler

Bir yanıt yazın

Bunu da Gör
Kapalı
Başa dön tuşu