Teknotomy Dosya

2020 Web ve Mobil Tasarım Programları

İnternet ortamında gezinirken girdiğimiz web sitelerinin ve kullandığımız mobil uygulamaların ekranda görünen yüzünü tasarlayan ve kodlayan kişilerin kullandığı tasarım programları için birden çok web ve mobil tasarım programları platformu mevcuttur.

İçinde bulunduğumuz 2020 yılının sonuna yaklaşırken en fazla kullanılan web ve mobil tasarım listelerinde yerler belli olmaya başladı. Mobil tasarım programları listesine başlamadan önce belirtmek isteriz ki listemizde ücretli ve ücretsiz uygulamalar var.

Listede bulunan web mobil tasarım programlarının hemen hemen hepsi aynı amaca hizmet ediyor olsa da kullanıcılara sundukları farklı kolaylıklar sayesinde rakiplerine oranla daha önde yer alabiliyor. Web ve mobil tasarım işi yaratıcılık konfor gibi özellikleri içinde barındırması gereken bir iş olduğu için sizin için önerilebilecek tasarım programlarını deneyerek size en uygun olanını seçmenizi tavsiye ederiz.

2020 Web ve Mobil Tasarım Programları
2020 Web ve Mobil Tasarım Programları

1- Figma

Figma programı ücretsiz bir programdır ve de ücretsiz bir şekilde birçok özelliğini kullanabileceğiniz bir tasarıma sahiptir. Figma programının en dikkat çeken özelliği ise oluşturduğunuz takım ile beraber çalışmalarınızı yürütüyor olabilmenizdir. Figma programı web tabanlı olduğu için Windows, Mac ve Linux işletim sistemlerinde sorunsuz bir şekilde çalışabilmekte ve kullanılabilmektedir. Web ve mobil tasarım programları arasında son zamanlarda en çok tercih edilen programlardan birisi olarak ön plana çıkar.

Figma
Figma

2- Sketch

Mac işletim sistemi üzerinde ücretli bir şekilde çalışan Sketch, Apple, Twitter, Dropbox gibi büyük şirketlerin kullandığı bir tasarım programıdır. Sketch programının çok fazla hazır şablon ve Artboard sahibi olması, özellikle front-end geliştiricilerinin bu programı tercih etme sebepleri arasında yer alır. Sketch, vektörel ve pixel çalışma ortamına sahiptir ve de bu program aracılığıyla yaptığınız tasarımları telefonlarda görmenizi sağlayacak sketch Mirror özelliğini de kendi bünyesinde barındırır.

Sketch
Sketch

3- Adobe XD

Adobe şirketi tarafından Adobe XD, web ve mobil tasarımcılarının en fazla tercih ettiği programlardan birisidir. Sadece bir ara yüze sahip olmasının yanı sıra kişisel kullanımlar için de ücretsizdir. Adobe’nin diğer uygulamaları ile benzer ve biraz daha sade bir ara yüze sahip olan Adobe XD vektörel tabanlı bir sisteme sahip olması ve kişisel kullanımlar için ücretsiz olması tercih edilme sebepleri arasında yer alır. Adobe XD’nin ücretsiz platformunun yanı sıra ücretli versiyonu da bulunur. Bu tasarım programı da Windows ve Mac’te kullanılabilme özelliğine sahip.

Adobe XD
Adobe XD

4- Marvel

Marvel prototip oluşturmak isteyen tasarımcıların ve geliştiricilerin ücretsiz olarak kullanabilme özelliğine sahip bir programdır. Kullanıcıların ücretsiz bir şekilde kullanabileceği Marvel, Front-end tasarım programları arasında en çok tercih edilen platformlardan birisidir. Fazla detayla uğraşan bir geliştirici değilseniz Marvel platformu sizin için en iyi platformlardan birisidir. Ayrıca takım çalışmasına kolaylık sağlayan bir uygulamaya sahiptir.

Marvel
Marvel

5- Proto.io

Amazon ve Paypal gibi köklü firmaların kullandığı Proto bir kod dahi yazmadan bileşenleri etkileşimli hale getirebilen bir özelliğe sahiptir. Web tasarımı için şablonlar, ses ve video entegrasyonları ve fazla sayıda simge içeriğiyle geliştiriciler tarafından kolay bir şekilde kullanılabilecek bir araç olma özelliği taşır.

Proto.io
Proto.io

6- Webflow

Sürükle ve bırak özelliğine sahip olan Webflow, front-end tasarım programları içerisinde en iyilerinden birisidir. Ayarlanan prototipleri tasarlarken aynı zamanda html, css ve Javascript sayesinde canlı bir şekilde web sitesi tasarlanmasına olanak sağlayan bir programdır.

Webflow
Webflow

7- Origami Studio

Front-end geliştiricilerinin kullandığı Origami Studio, Facebook tasarımcıları için oluşturulmuş ve daha sonra dünyaya yayılmış bir tasarım programıdır. Origami Studio Figma ve Sketch ile eş zamanlı bir şekilde çalışan ve web siteleri ve mobil uygulamalarınız için güçlü prototip araçları sunabilen bir programdır. Özellikleri arasında ayrıca animasyon oluşturucu serbest çizim araçları ve metin düzenlemeler yer alır.

Origami Studio
Origami Studio

8- Justinmind

Takım çalışması için kolaylıklar sunan buna en uygun uygulamalardan biri olan Justinmind ücretsiz bir şekilde kullanılmaya uygundur. Justinmind programının Sketch, Adobe Suite ve Azure DevOps Server kullanabilmeyi olanak sağlayan entegrasyonları mevcuttur.

Justinmind
Justinmind

9- InVision Studio

Beş milyondan fazla kullanıcıya sahip olan program ücretsiz sürümünden daha sonra aylık sekiz dolarlık ücret karşılığında sıklığında uygulama hizmeti sunmaktadır. En farklı özelliği ise statik prototiplerin yanında dinamik prototiplere sahip olmasıdır. Dinamik prototipler sayesinde tasarladığınız ürüne animasyon ve sayfa geçiş efektleri ekleyebilirsiniz.

InVision Studio
InVision Studio

Faydalı bilgiler içeren detaylı inceleme yazıları için Teknotomy Dosya kategorisini ziyaret edebilirsiniz.

İlişkili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu