Oyun

Google, 2020 Yılının En Çok Aranan Oyununu Açıkladı

2020 yılının sonlarına doğru gelirken, Google kullanıcılarının aramakla en fazla ilgilendikleri şeylerin ayrıntılı bir listesini çıkardı. Twitch ve YouTube‘da patlayan ve milyonlarca kişi tarafından izleyip oynaması üzerine Among Us oyunu en üst sırada yer aldı. Oyunun geliştiricisi ve yayıncısı Innersloth‘un kendisi bile bu duruma çok şaşırdı. Google verilerine göre 2020 yılı içerisinde Google’da en çok aranan oyun oldu.

2020 Yılının En Çok Aranan Oyunu
2020 Yılının En Çok Aranan Oyunu

Google’ın dünya genelindeki kayıtlarına göre, aranan ilk beş oyun arasında bulunan liste ise şöyle;

  • Among Us,
  • Fall Guys: Ultimate Knockout,
  • Valorant, 
  • Genshin Impact,
  • The Last of Us Part 2.

Among Us oyunu şu anda sıralamadan yavaş yavaş düşüyor olabilir. Ancak InnerSloth’un bu ayın ilerleyen günlerinde oyunun istatistiklerini 2021 yılına kadar ayakta tutabilecek birkaç güncelleme ve sürprizi daha bulunuyor.

Google Trendler’deki aramaların dökümlerine bakıldığında, bu trendlerin bazı ilginç yönlerini ve oyuncuların bu oyunlardan bazılarına nasıl tepki verdiklerini de göstermiş oluyor. İlk olarak, Genshin Impact, geliştirici miHoYo’nun merkezde olduğu Çin’de şaşırtıcı olmayan bir biçimde en popülerdi. Fakat beklenmedik bir ayrıntı, The Last of Us 2’nin Avustralya’daki popülerliğinin olmasıydı. Her şeye rağmen, iki yaşındaki bağımsız oyun aylardır devamlı olarak arama sorgularını domine ederken, Among Us oyununun inanılmaz istatistiklerini sadece Genshin Impact elde edebildi. 2020 yılının en çok aranan oyunu haberini böylelikle sonlandırıyoruz.

Oyun dünyasına dair tüm haberlere ulaşmak için Teknotomy Oyun sayfasını inceleyebilirsiniz.

Furkan Köprülü

Oyun oynamayı ve teknoloji hakkında bir şeyler öğrenmeyi seven biri.

İlişkili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu