Dijital Pazarlama

2021 Yılının Reklamcılık Trendi

Bütün sektörlerin payını aldığı 2020 yılından, reklamcılık sektörü de nasibini aldı ve bir değişim süreci içerisine girdi. Bu değişim sürecinin neler getirdiği ve 2021 yılının trendlerine gelin birlikte göz atalım.

Reklamcılık Trendi
2021 Yılının Reklamcılık Trendi 1

1. Mobil Reklamcılık Trendi

2020 yılında insanlar her zamankinden daha çok telefonlarına bağlı kaldı. Evlere kapanılan karantina süresi boyunca insanların telefonlarıyla bağı rekor seviyeye ulaşmış durumda. Reklamcılar da bu gerçeğin farkında. Bu nedenle yapılan mobil reklamların sayısının önümüzdeki dönemde artması bekleniyor.

2. Story ile Reklam Trendi

Reklamcılık Trendi

Sosyal medyanın insanların hayatında vazgeçilmez bir hale geldiği bu günlerde Story Reklamcılığı gün geçtikçe ivme kazandı. Snapchat ile çok sevilen story’ler, Snapchat’in ardından Instagram, Whatsapp, Facebook, LinkedIn, Youtube ve son olarak Twitter’a da geldi. Bununla beraber hikayeler artık çok daha çekici ve özgün bir durumdadır. Reklam verenlerde bu popülerliğe karşı koyamayarak story ile reklam vermeyi kayda değer buluyor.

3. Yapay Zekâ ile Reklamcılık Trendi

En yeni ve en çarpıcı reklam trendi yapay zekâ ile reklam vermektir. Bu tür reklamların 2021 yılında efsaneler yaratması bekleniyor. Otonom reklam alımı gerçekleştirmesi beklenen algoritmalarla markaların ilgili hedef kitlelerine daha kolay ulaşması bekleniyor.

4. Kişiselleştirilmiş Reklamcılık Trendi

Hedef kitleye özgün bir reklam sunma anlayışına dayalı olan bu trend tüketicilerin ilgisini çekiyor. Tüketicilerin hazır kalıp, aynı reklamları görmeyi sevmediği ve ilgilenmediği görülüyor. Bundan dolayı kitlelere özgü reklam anlayışı da reklam verenleri 2021 yılında bir adım öne çıkaracak gibi görünüyor.

5. Video ile Reklam Trendi

Video ile Reklamcılık Trendi

Video reklamcılığı yıllardır hali hazırda kullanılan bir seçenek ve teknolojinin böyle ilerlemesiyle tercih edilmeye devam edecek gibi de görünüyor. 2021 yılında gelecek bir değişiklik ile canlı yayınların ve TikTok gibi sosyal medya kanallarının reklam için kullanılmaya başlanacağı yönünde bir anlayış bulunuyor.

6. Oyun İçi Reklam Trendi

Oyun içi reklamcılık, hali hazırda oyun oynayan kullanıcıların sıkça karşılaştığı bir durumdur. Oyunda yeni bir seviyeye geçmek için belirli süre bir reklamla karşılaşmak kullanıcılar için can sıkıcı olsa bile reklam dünyası için oyun içi reklamlar vazgeçilmez bir konumdadır.

7. Kullanıcı Odaklı Reklamcılık Trendi

2021 Yılında Reklamcılık Trendi

Temeli verilere dayanan bu reklam biçimi, kullanıcıların web siteleri üzerinden attıkları adımlardan yola çıkıyor. Yani kullanıcıların izin verdiği çerezlerden yararlanılarak elde edilen verilere dayanıyor. Daha önce ziyaret edilmiş sitelerden yararlanarak kullanıcıların ilgisini çeken reklamlarla karşılaşmasına olanak tanınıyor. 2020 yılında oldukça trend olan bu reklamcılığın 2021 yılında da aynı popülariteye sahip olması bekleniyor. Ayrıca 2021 Yılında Etkili Olacak 5 Tasarım Modeli’ni de buradan inceleyebilirsiniz.

Ayşenur Köprülü

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik öğrencisidir. Gazeteciliğe ve yazı yazmaya olan tutkusu Teknotomy aracılığıyla bilim ve teknoloji alanında birleşiyor. Tutkusunu ve ilgi alanlarını birleştirip hayatının sonraki dönemlerinde daha başarılı olmak istiyor.

İlişkili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu