Android

2021 Yılında LG 8K QNED TV Çıkaracak

Genellikle LG’nin olağanüstü OLED TV‘lerine odaklanırken, LCD panelleri de unutmamak gerekir. LG, 2021 senesi için Mini LED teknolojisine sahip yeni bir seriyi piyasaya sürecek. LG 8K QNED TV markalı, amiral gemisi teknolojisi çeşitli OLED serileriyle temsil edilmesine rağmen, şirketin LCD serisinde üst düzey bir yuvayı işgal edecek.

LG 8K QNED TV
LG 8K QNED TV

Samsung, QLED LCD TV serisinde daha Mini LED teknolojisini kullanmadı.

LG’nin QNED serisi, 4K ve 8K çözünürlüğe sahip olacak ve 10 modelde de 86 inç’e kadar boyutlarda çıkacak. Mini LED ışık kaynakları, geleneksel televizyonlarda görülen kenar aydınlatmaları ya da tam dizi arkadan aydınlatmadan daha iyi aydınlatma kontrolü ve kontrastı sağlayabilecek. Fakat LG, Nanocell ve kuantum noktasıyla beraber hala panelin kendisinde kullanıldığını bildirdi.

LG‘nin sosyal açıdan uzak CES 2021 senesi etkinliği esnasında “sanal standında” sunacağı 86 inçlik modelde, 30.000’den fazla LED arka ışık ve ortalama 2.500 yerel karartma bölgesi eklenecek.

Bakalım çıkması beklenen yeni 8K QNED televizyonlar gerektiği ilgiyi görecek mi? Serinin Türkiye’ye gelip gelmeyeceği veya ne zaman seri üretime geçileceği kesin olarak bilinmiyor.

Furkan Köprülü

Oyun oynamayı ve teknoloji hakkında bir şeyler öğrenmeyi seven biri.

İlişkili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu