Android

Android Telefonlarının Aşırı Isınmasının 5 Nedeni

Android akıllı telefon kullananların en büyük sorunlarından biri telefonlarının ısınması. Android telefonun fiyatları ne kadar yüksek olursa olsun ya da ne kadar ucuz olursa olsun hepsinde yaşanan problem aynı. Peki Android telefonlar neden bu kadar çok ısınıyor?

Android telefonlarının aşırı ısınmasının bir çok sebebi var. Bu sebeplerin bazıları kolaylıkla tahmin edebilirsiniz ancak diğer sebepler sizi şaşırtabilir. Büyük bir yelpazeye sahip olan Android işletim sistemini birçok akıllı telefon markası kullanıyor. Bu markalar arasında Samsung, Huawei ve Xiaomi gibi lider firmalarda bulunuyor.

Android Telefonların Aşırı Isınması
Android Telefonların Aşırı Isınması

Android Telefonlarının Aşırı Isınmasının Sebepleri Nelerdir?

Aslında çoğu kullanıcı bu sebepleri bilse de ya umursamıyor ya da tam olarak sorunun neden kaynaklandığını bilmiyor. Aslında bazı nedenleri ortadan kaldırmak oldukça kolay.

1- Yoğun İşlem Gücü Gerektiren Uygulamalar ve Oyunlar

Yüksek grafik isteyen oyunlar oynuyorsanız ve oyunların başından ayrılamıyorsanız illa ki telefonunuz ısınacaktır. Yüksek işlem gücü isteyen video editleme programları da aşırı ısınmaya sebep olur. Tavsiye edilen çözüm bu işlemlere ara vermeniz ve telefonunuzu belirli aralıklar ile dinlendirmenizdir.

Yoğun İşlem Gücü Gerektiren Uygulamalar PUBG
Yoğun İşlem Gücü Gerektiren Uygulamalar PUBG

2- Yazılım Problemleri ve Virüsler:

Android telefonunuz stok yazılıma sahip değil ve beta bir yazılıma kullanıyor ise telefonunuz bu yüzden ısınıyor olabilir. Bu sorunu ortadan kaldırmak için ilk önceliğinizin kararlı bir stok yazılım yüklenmesi olması gerekir. Beta yazılımlar telefonunuzun stabilizasyanonu da bozabilir. Bu durumda akıllı telefonunuzun aşırı ısınmasına sebep olabilir. Bazen kararlı bir yazılıma geçiş yaptınız halde problem devam edebilir. Bu gibi durumlarda virüsten şüphe edebilirsiniz. Virüslerden kurtulmak için temiz bir başlangıç yaparak telefonunuzu fabrika ayarlarına döndürebilirsiniz. Ancak bazı virüsler sıfırlamadan sonra daha aktif bir yapıya da bürünebilir, bu yüzden telefonun kendi yazılımını sıfırdan yüklemeniz gibi yöntemi tercih edebilirsiniz.

Android Telefonun Aşırı Isınması Virüs
Android Telefonun Aşırı Isınması Virüs

3- Şarj Adaptörü veya Batarya

Bir çok Android kullanıcısı telefonun hızlı şarj özelliği olup olmadığını bakmaksızın hızlı şarj eden şarj adaptör kullanır. Eğer telefonunuzda bu özellik yok ise batarya dolum işlemi sırasında ısınma kaçınılmazdır. Bu yüzden telefonunuzun hızlı şarj özelliği yoksa yavaş akım yollayan şarj adaptörünü tercih edin. Eğer Android telefon aşırı ısınması hala devam ediyorsa sorun bu kez bataryada olabilir. Bataryaların belirli kullanım ömürleri vardır. Bir süre sonra değiştirilmesi gerekir.

Android Telefonun Aşırı Isınması Batarya
Android Telefonun Aşırı Isınması Batarya

4- Kamera Kullanımın Fazla Olması

Yüksek kaliteli videolar, fotoğraflar çekmek yüksek işlem gücü gerektiren bir işlemdir. Bu yüzden telefonlar  ısınır. Aslında bunu her Android kullanıcısı bilir. Çözüm önerisi oldukça basit. Çekmek istenilen video veya fotoğraflar ara verilerek yapılmalı.

5- Cihazda Kullandığınız Kılıf ve Sıcak Ortamlarda Uzun Süre Beklemesi

Android telefonların ısınma nedenlerinden biri de kullanılan kılıftır. Eğer kılıf telefonu çok sıkıyor ise ısınmasına sebep olur. Bu yüzden lisanslı kılıflar kullanmanız telefonun ısınmasını engeller. Isınmanın bir diğer nedeni de sıcak ortamlarda uzun süre beklemesidir. Bu yüzden telefonunuzu yüksek ısılı ortamlardan uzak tutulmalısınız. Bu öneriler uygulanır ise hem bataryanızın hem de telefonununuz kullanım ömrü artar.

Bu tarz haberler ve teknoloji ile ilgili haberleri takip etmek isterseniz Teknotomy adresini güncel olarak takip edebilirsiniz.

Muhammet Ali Bademkıran

Küçüklüğünden beri film, oyun ve futbola ilgisi olan Muhammet Bademkıran, bu konulara ilgisi olan kişiler ile sohbet ediyormuş gibi yazılar yazmayı seviyor. Muhammet Bademkıran, okuyuculara zevk veren ve bir daha okuma isteği uyandıran yazılar yazma konusunda isteği ve çalışmaları ile birlikte Teknotomy sitesinde yazarlık yapıyor.

İlişkili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu