Apple Uzlaşmaya Gidiyor!
Apple’a karşı açılmış olan bir davada, Apple uzlaşmaya gidiyor. Şirkete karşı, kullanıcılarını yeni modelleri almaya teşvik etmek için yazılım güncellemesiyle telefonları yavaşlattığı suçlaması yapılıyor. Ayrıca Amerika Birleşik Devletleri’nin davaya dahil olan 33 eyaleti, Apple’ın eski model telefonlarının bataryalarının özellikle çabuk tükenecek bir şekilde üretildiğini savunuyor. Ayrıca batarya ömrünü uzatmak için yapılan yazılım güncellemelerinin telefonun hızını düşürdüğünü bu durumun da yeni modellere olan talebi artırdığı belirtiliyor.

113 Milyon Dolar Ödeyerek Apple Uzlaşmaya Gidiyor
iPhone kullanıcıları yazılım güncellemelerinin ardından performans düşüklüğü yaşadığı için 2016 yılından bu yana “bataryagate” ismiyle ABD’de bir skandal halini aldı. Apple, 2017 yılında iPhone 6,7 ve SE modellerini özellikle yavaşlattığını kabul ederek gerekçesini batarya ihtiyaçlarının giderilmesi şeklinde sundu.
Apple sunmuş olduğu yazılım güncellemisiyle kullanıcılarının daha az batarya kullandığını savunmuş olmasına rağmen davacı eyaletler Apple’ın aldatıcı şekilde hareket ettiğini söyledi. Şirket konu ile ilgili olarak yazılım güncellemelerinden kaynaklı olan yavaşlamayla finansal kazanç elde edildiğine dair iddiaları reddetti.
Dava açılan 33 eyaletten biri olan Arizona’da bulunan Avukat General Mark Brnovich, Apple’ın yazılım güncellemeleriyle oluşan yavaşlamanın, kullanıcıları üst model telefonlara yönlendireceğinin bilincinde olduğunu söyledi. Davanın sona ermesi için Apple uzlaşmaya gidiyor olmasına rağmen kanunları ihlal etmediğini savundu.
Uzlaşmaya gidecek olan şirket 113 milyon dolar ödeyecek. Ayrıca batarya yönetimi ile ilgili yazılım güncellemelerinde detaylı bilgi vermeyi kabul etti. Sık sık gündeme gelen Apple ile ilgili gelişmeleri buradan takip edebilirsiniz.