Güncel

Boğaziçililerin Tasarladığı Mobil Oyun: Barista Life

Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencileri Umut İsmetoğlu ve Burak Demir’in kurucusu olduğu Zerosum’un piyasaya sürdüğü Barista Life isimli oyun en çok indirilen oyunlar listesinde Amerika Birleşik Devletleri’nde 4.sıraya yerleşti. Ayrıca boğaziçililerin tasarladığı mobil oyun barista konseptiyle, tekniğiyle ve tasarımıyla oldukça önemli bir popülarite yakalayarak 42 farklı ülkede ilk 5’e girmeyi başardı.

Boğaziçililerin Tasarladığı Mobil Oyun
Umut İsmetoğlu ve Burak Demir

Zerosum öncesinde Umut İsmetoğlu Google’da GMB & Long Tail Coordinator olarak, Burak Demir ise Pragma’da Mergers&Acquisitions alanında Yatırım Bankacısı Analyst Intern olarak çalışıyordu. Zerosum’u Boğaziçi’nde son sınıf öğrecisiyken kuran iki arkadaş, tanıştıklarında 1.sınıfta olduklarını ve ilgi alanlarının kesişmesiyle yakın arkadaş olduklarını söylüyor.

Zerosum şu anda Vadistanbul ve İTÜ Teknokent’te bulunan iki ofisi ve 24 çalışanıyla birlikte büyüyerek gelişmeye devam ediyor. İki yakın arkadaş, kurmuş oldukları şirket ile ilerleyen zamanlarda dünyanın en büyük mobil oyun firmalarından biri olmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Boğaziçililerin Tasarladığı Mobil Oyun Başarısını Neye Borçlu?

Günümüzde dünya üzerinde yaygınlaşmış olan kahve kültürünün oyunlaştırılması fikrinden çıkan Barista Life’da amaç bir baristanın günlük rutininin simülasyon haline getirilerek oynanmasını sağlamaktır. İsmetoğlu ve Demir, insanların sıklıkla gitmiş olduğu kafelerde tezgahın arka tarafında neler olup bittiğinin merak konusu olduğunu belirtiyor.

Zerosum’un kurucusu olan iki arkadaş, sipariş alma ve hazırlama konseptinin başlı başına oyunlaştırılmaya müsait olduğunu ve tamamlanmasının Barista Life’a kıyasla daha kısa sürdüğünü söylüyor. Bunu da Barista Life gibi daha geniş kapsamlı ve birden fazla oyun mekaniği içeren simülasyon oyunlarının yönetiminin diğer oyunlara göre daha zor olmasına bağlıyor.

Mobil Oyun
Boğaziçililerin Tasarladığı Mobil Oyun: Barista Life

İki arkadaş, Barista Life’ın ABD’de büyük bir başarı yakalamasının en önemli faktörünün geniş ve tecrübeli bir ekibinin olması olduğunu belirtiyor. Mobil oyun sektöründe başarılı olmak için doğru ürünü, doğru ekiple, doğru zamanda üretmenin önemli olduğunu vurguluyorlar. Ayrıca iyi bir oyunun gerek teknik açıdan, gerek tasarım olarak çok iyi olması gerektiğini ifade ediyorlar.

Kaynak
Boğaziçililerin tasarladığı mobil oyun zirveyi zorluyor

Ayşenur Köprülü

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik öğrencisidir. Gazeteciliğe ve yazı yazmaya olan tutkusu Teknotomy aracılığıyla bilim ve teknoloji alanında birleşiyor. Tutkusunu ve ilgi alanlarını birleştirip hayatının sonraki dönemlerinde daha başarılı olmak istiyor.

İlişkili Makaleler

Bir yanıt yazın

Bunu da Gör
Kapalı
Başa dön tuşu