Teknotomy Dosya

En İyi 4 Şifre Yöneticisi

Şifre yöneticisi; mobil cihazınızdaki, web sitelerdeki, diğer hizmet ve uygulamalardaki hesaplarınıza erişmek için kullandığınız şifre ve kimlik bilgilerinizi saklayan bir dijital kasadır. Kimlik bilgilerinizi ve özel verilerinizi güvende tutmanın yanı sıra güçlü ve benzersiz şifreler oluşturabilmeniz için şifre oluşturucusuna da sahiptir. Bu özellik, hesaplarınız için ayrı şifreler oluşturmak da zorlandığınızda oldukça işinize yarar.

parola yöneticisi google şifre yöneticisi
Parola Güvenliği İçin Güvenilir Bir Uygulama Seçmek Önemlidir

Farklı parolalar belirlediğinizde bir site saldırıya uğrarsa çalınan parolanızın diğer sitelerde kullanılamayacağını da garantiye almış olursunuz. Eski parolalarınızı tekrar tekrar kullanmak tehlikeli olduğu için ve birçok şifreyi daima aklınızda tutmak zor olduğundan dolayı parola yöneticisi kullanmak iyi bir fikirdir. Hesaplarımızın çoğunu oturumu açık kullanırız ya da bazı hesaplarımızı kullanmaya nadiren ihtiyaç duyarız.

Tüm hesaplarımızda aynı şifreleri kullanmak da tehlikeliyken böyle durumlarda parolalarımızın kontrolünü sağlamak zor bir hâl alabilir. Bu nedenle parola güvenliğini korurken oturum açma bilgilerini de sorunsuz bir şekilde denetlemeye ve yönetmeye yardımcı olacak en iyi şifre yöneticisini seçmek gerekir. İşte tercih edebileceğiniz bazı şifre yöneticileri!

Listenin Yıldızı: Bitwarden

  • Ücretsiz sürümü sınırsız cihazda kullanılabilir.
  • Windows, Linux, Android, MacOs, iPhone ve iPad’de çalışır.
  • Chrome, Firefox, Safari, Edge, Opera, Vivaldi, Brave ve Tor için tarayıcı uzantısı bulunuyor.
parola yöneticisi
Premium Aboneliklerde 30 Günlük Para İade Garantisi Var

Bitwarden, hem açık kaynak kökleri hem de sınırsız cihazda kullanılabilen ücretsiz sürümü ile 2021 yılının en iyi şifre yöneticisi listesinin rakipsiz bir numarası oluyor. Tüm cihazlarınızda ve çeşitli birçok popüler tarayıcıda sizin için güçlü parolalar oluşturabilir, depolayabilir ve otomatik olarak doldurabilir. Bazı özellikler ücretsiz sürümü ile sunulmuyor fakat premium sürüm ile ayrıcalıklı özelliklere erişilebiliyor.

Bitwarden premium aboneliği; şifreleri, oturum açma bilgilerini, üyelikleri ve diğer öğeleri güvendiğiniz kişilerle paylaşmanıza, YubiKey aracılığıyla çok faktörlü kimlik doğrulamayı kullanmanıza ve 1 GB şifreli depolama alanına sahip olmanıza imkân tanır. Ücretsiz sürüm, premium sürüme göre daha az özelliğe sahip olsa da oturum açma bilgilerini başka bir kişiyle güvenli bir şekilde paylaşmanıza olanak tanıyan Bitwarden Send adlı bire bir mesajlaşma özelliği de sunar.

Tüm giriş bilgilerinizi başka bir kişiyle paylaşabilmeniz için bir şifre paylaşma özelliği sunan bu uygulama, mükemmel bir güvenlik itibarına sahiptir ve kullanıcı dostu ücretsiz bir seçenektir. Üstelik premium aboneliklerinde 30 günlük para iade garantisi de vermektedir. İşte tüm bu nedenler onu listenin en iyisi yapıyor!

1Password – Password Manager and Secure Wallet

  • 14 günlük ücretsiz deneme sunuyor.
  • Windows, MacOS, Linux, Chrome OS, Android, iPhone ve iPad’de çalışır.
  • Chrome, Firefox, Safari, Edge ve Opera için tarayıcı uzantıları bulunuyor.
google şifre yöneticisi 1Password
Ücretsiz Deneme Sürümü Süresi Biraz Kısa

1Password, giriş bilgilerinizi gizli ve güvende tutmak için tüm büyük cihaz platformlarında kullanabileceğiniz güvenilir bir yazılımdır. Bu şifre yöneticisinin ne yazık ki ücretsiz bir sürümü bulunmuyor. Yine de Premium aboneliğinizi almadan önce 14 gün boyunca deneyebiliyorsunuz.  Bireysel premium aboneliği ise, 1 GB belge depolama alanı ve ek güvenlik için YubiKey aracılığıyla iki faktörlü kimlik doğrulama sunuyor.

Sahip olduğu seyahat modu, seyahat ettiğinizde 1Password‘e duyarlı verilerinizi cihazınızdan kaldırmanıza ve geri döndüğünüzde tek kolay tıklamayla geri yüklemenizi sağlar. Böylece savunmasız kalmaktan sizi korur. Ayrıca 1Password’ün kilidini açmak için Mac’inizde Touch ID’yi ve iOS cihazlarınızda da Face ID’yi kullanabilirsiniz. Beş kişilik bir aileyi kapsayan premium abonelik alarak, tek bir parola yöneticisi uygulamasıyla şifreleri ve gruptaki diğer her şeyi paylaşabilirsiniz.

Herkes kendi kasasına sahip olur ve kiminle bilgi paylaştığınızı ve bu kişilerin onunla neler yapabileceğini bu şifre yöneticisiyle kolayca kontrol edebilirsiniz. Ayrıca, Wi-Fi bağlantı şifresi veya ev alarm kodları gibi bilgileri misafirlerle paylaşmak üzere şifre paylaşımı için ayrı misafir hesapları da oluşturabilirsiniz. Ödeme yapmayı göze aldığınızda 1Password sizi hayal kırıklığına uğratmayacaktır.

Dashlane Password Manager

  • Tek cihazda 50 şifre ile sınırlı ücretsiz sürüm sunuyor.
  • Windows, MacOS, Android, iPhone ve iPad cihazlarda çalışıyor.
  • Chrome, Firefox, Safari, Edge ve Opera için tarayıcı uzantıları bulunuyor.

Dashlane de, şifrelerinizi yönetmenin ve oturum açma bilgilerinizi saklamanın basit ve güvenli bir yolunu sunan şifre yöneticisidir. Basit bir ara yüze sahip bu yazılım, ücretsiz sürümünü biraz sınırlı sunuyor. Ücretsiz sürümünde yalnızca tek cihazda 50 şifre için kullanmanıza izin veriyor. Daha fazlasını isterseniz 1Password’un premium aboneliklerine benzer seçenekler sunuyor. Dashlane, alternatif olarak denemeniz için ideal bir tercih olacaktır.

Keeper

  • Tek cihazda sınırsız şifre ile sınırlı ücretsiz sürüm sunuyor.
  • Windows, MacOS, Linux, Android, iPhone ve iPad’de çalışıyor.
  • Chrome, Firefox, Safari, Internet Explorer, Edge ve Opera için tarayıcı uzantıları bulunuyor.

Keeper; Windows, Android, MacOS ve iOS cihazlarda oturum açma ve parola yönetimi için kullanabileceğiniz başka bir güvenli parola yöneticisidir. Ücretsiz sürümü, size yalnızca tek cihazda sınırsız sayıda şifre ile kullanma imkânı tanıyor. Birden çok cihazda kullanmak isterseniz Premium abonelik almanız gerekiyor. Biz en iyi şifre yöneticisi olarak Bitwarden’i öneriyoruz ama alternatif olarak diğerleri de fena sayılmayacak güvenli yazılımlardır. Bu öneriler haricinde Google Şifre Yöneticisi ile hesaplarınızı hackerlardan koruduğunuzdan emin olmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Semanur Karaca

Bilim ve sanata büyük ilgi duyuyor. Sanat, sağlık, bilim ve teknoloji okumaları yapmaktan hoşlanıyor ve öğrendiklerini paylaşmak için Teknotomy'de yazıyor.

İlişkili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu