Teknotomy Dosya

En İyi Google Chrome Eklenti Listesi 2021

Ülkemizde ve Dünya’da en çok kullanılan arama motoru olan Google Chrome içerisinde birbirinden farklı binlerce eklenti var. Bu Chrome eklentilerinden bazıları verimli çalışmasa da hatırı sayılır miktardaki eklenti de hayatınızı kolaylaştırır. Tabi bu noktada sayısız eklenti arasından hangisinin işine yaradığını belirlemek zor. Biz de sizler için en çok kullanılanları ve kullanıcıları tarafından en çok tavsiye edilen en iyi Chrome eklenti listesi hazırladık. Bu sıralama da bu eklentileri ne için kullanabileceğinizi ve eklenti hakkında önemli bilgileri bulabilirsiniz.

En İyi Google Chrome Eklenti Listesi 2021
En İyi Google Chrome Eklenti Listesi 2021

Google Chrome Eklentileri Listesi

Binlerce Chrome eklenti arasında işinize yarayacak olan eklentiyi bulmak gerçekten zaman alıcı ve yorucu bir süreçtir. Bazı eklentiler çok fazla indirilmesine rağmen beklentinizi karşılamayabilir. Ayrıca aynı işlevi gören birden fazla chrome ekletisi indirme ise hem tarayıcınızın yavaşlamasına hem de sorununuzun çözülmemesine neden olur. Bu tür sıkıntıları yaşamamanız için sizlere en iyi chrome eklentilerini sıraladık. Kullanım amaçlarına göre sıraladığımız eklentileri indirip işinizi kolaylaştırabilirsiniz.

  • Google Chrome Verimlilik Eklentileri
  • Google Chrome Güvenlik Eklentileri
  • Google Chrome Sosyal Medya Eklentileri
  • Google Chrome Blog Eklentileri

Google Chrome Verimlik Eklentileri

Chrome eklenti şeklinde arattığınız zaman karşınıza milyonlarca eklenti çıkar. Bu eklentilerin ne işe yaradığını çözmek günlerinizi alabilir. İlk sırada verimlilik eklentileri var. Bu başlık altında yer alan eklentiler gmail gibi iş dünyasında önemli olan uygulamaları kullanan kişilere hitap eder.

1- Print Friendly & PDF

Türkçesi yazdırma dostu olan Chrome eklentisi girdiğiniz sitedeki içeriği indirebilir ve PDF haline getirebilirsiniz. Sitede dikkat dağıtacak reklamları ya da site ile alakalı olan araçları kaldıran eklenti daha kolay okumanızı sağlar. Ayrıca bu özelliğini yazdırırken de kullanabilirsiniz. Eklentinin yakın zaman da uygulama olarak hizmet verileceği iddia edildi.

Google Chrome Eklentisi Print Friendly & PDF

2- Todoist

Google Chrome eklentisi Todoist ekip çalışma liderleri tarafından daha çok tercih edilir. Çünkü liderler bu eklenti ile ekiplerine yapacakları işleri paylaşır ve bu iş paylaşımında en ufak değişimde haberleri anında olur. Bu işlem word ile de yapılabilir. Fakat bu eklenti de işler daha düzgün hazırlanır ve resimler eklenebilir. Kullanıcı dostu ara yüze sahip olan eklenti yakın zaman da bu özelliğini mobil telefonlara getirebilir.

Todoist
Chrome Eklentisi Todoist

3- HubSpot Sales

En iyi Chrome eklenti listesi olarak paylaştığımız yazımızdaki bir diğer eklenti HubSpot Sales. Hubspot Sales ile satışlarınızı kolaylaştıracak eklentilerden biridir. Eklenti son zamanların en iyi yazılımları arasında görülen CRM’i eklenti içinde kullanabilirsiniz. Bu yazılımı mail adresinize bağlarsanız potansiyel müşterilerinize daha hızlı ulaşırsınız. Bu da sizlere iş hayatınızda zaman kazandırır. Ayrıca müşterilerinizin bilgilerini de korursunuz.

HubSpot Sales
Google Chrome Uzantısı HubSpot Sales

Chrome eklentileri arasında en çok indirilen eklenti olan HubSpot Sales kullanıcılarının işine yarayacak bir özelliği de var. Mail ile çalışan kullanıcıların özellikle işine yarayacak bu eklentinin bu kadar çok indirilmesinin asıl sebebidir. Mail attığınız kişiye ulaştığında, maile tıklandığı zaman ve mail açıldığı zaman sizlere bildirim anında gelir. Bildirim dışında yapılan her iş anında kaydedilir.

4- StayFocusd

Bilgisayar üzerinde çalışırken dikkatiniz dağıtan işlerden kurtulmak isterseniz StayFocusd Chrome eklentisini kullanabilirsiniz. Örnek olarak Twitter’da 20 dakika Instagram’da 5 dakika vakit geçirmeye karar verdiyseniz bu sayfalarda ayarladığınız süreyi geçemezsiniz. Ayarladıktan sonra tekrardan süreyi ayarlamak istiyorsanız eklentinin verdiği görevi tamamlamanız gerekir. Yazım yanlışı yapmadan bir metin yazmak veya tüm sorulara yanıt verecek bir metin yazarsanız süreyi ayarlayabilirsiniz.

StayFocusd
StayFocusd

5- Reply

LinkedIn’de potansiyel müşterilerini araştıran kişilere Chrome eklenti dendiği zaman akıllarına hemen Reply uygulaması gelir. Çünkü bu eklenti ücretsiz olarak kullanarak LinkedIn’de potansiyel müşterilerinizin bilgilerine ulaşabilirsiniz. Bu özelliği LinkedIn’de ücretli olarak veriyor fakat Reply bu işi daha hızlı gerçekleştirmekte. Dijital Pazarlama uzmanları Reply uygulaması ile HubSpot eklentisinin birlikte kullanılması gerektiğini önerir. Çünkü Reply ile aldığınız bilgileri HubSpot CRM’de kaydedebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=pauiNig6sAA&feature=emb_title
Google Chrome Eklentisi Reply

6- LastPass

İnternet üzerinde hesap oluşturduğunuz bütün hesapların şifrelerini hatırlamak zor olur. Bütün şifreleri kaydeden bir uygulama, eklenti ya da site var mı diyorsanız en iyi Chrome eklentisi olarak adlandırılan LastPass’a bakmanızı tavsiye ederiz. Eklenti hesap açtığınız tüm sitelerdeki parolalarınızı kaydeder. Tek hatırlamanız gereken LastPass şifreniz olur. İsterseniz mobil de kullandığınız hesapların şifrelerini de eklentiye kaydedebilirsiniz.

LastPass
LastPass

7- Uzantı Yöneticisi

Binden fazla Chrome eklenti arasında en garip görevi olan Uzantı yöneticisi indirdiğiniz eklentileri düzenler. Yeni sekmeler için kullandığınız eklentiler bir tarafta, sosyal medya için kullandığınız eklentiler bir tarafta sıralanır. Bu sıralama da ayrıca hangi uygulamaların çalıştığını da görebilirsiniz. Eklentiyi ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca Chrome eklenti kaldırma işlemini de bu eklenti üzerinden hızlıca yapabilirsiniz.

Uzantı Yöneticisi
Uzantı Yöneticisi

Google Chrome Güvenlik Eklentileri

Chrome eklenti mağazası kullanıcılarına güvenlik amaçlı kullanabileceği eklentileri de var. Bu eklentilerin bazıları aynı hizmeti mobilde de sunarken bazılarını sadece Chrome’da kullanırsanız. Bu uygulamaların ne kadar güvenli olduğu konusunda garanti veremeyiz fakat kullanıcıları şimdiye kadar en ufak bir şikayeti de yok. Eklentileri de sizlerde inceledikten sonra indirmenizi tavsiye ederiz.

1- Avast Online Security

Bilgilerinizi çaldırmamak için başka bir Chrome eklenti istiyorsanız sizlere Avast Online Security’i de deneyebilirsiniz. Eklenti girdiğiniz her site için sizlere bildirim gönderir. Fakat eklentinin tek sıkıntısı bu sitenin iyi olup olmadığını kullanıcıları karar verir. Avast kullanıcıları bazı sitelerin haksız yere spamlandığını düşünüyor.

Avast Online Security
Avast Online Security

2- Click&Clean

İşlerinizi çözebilmek için sürekli internetten araçlar indiriyorsanız ve bunları silmeyi unutuyorsanız etkili bir Chrome eklenti seçeneği olarak sizlere Click&Clean’i indirebilirsiniz. Eklenti bunu siz izin verince yapabilir. Sizin izniniz olmadan hiç bir dosyayı silemez. Eklenti önbellek, web site çerezlerini, indirme geçmişinize ve URL aramalarını tek tuşla siler.

Click&Clean
Click&Clean

Chrome eklenti mobil içinde kullanabilirsiniz. Ayrıca telefonunuza uygulama olarak da indirebilirsiniz. Bu özellikleri dışında kullandığınız telefonu ve bilgisayarları virüslere karşı korur ve cihazınızın hafızasında işe yaramayan dosyaları sizin için siler. Ücretsiz olarak indirebileceğiniz eklenti kullanıcı dostu ara yüze sahip.

3- FlowCrypt

Maillere özel bir Chrome eklenti seçeneği istiyorsanız FlowCrypt eklentisine bakmalısınız. İş sürecinde bir başka kişiye gizli mail yollamanız gerekiyorsa bu eklentiyi kullanabilirsiniz. Mailinizi alan kişiden başka kimsenin görmediği maili sadece şifre ile açıp okunabilir. Karşı tarafta size mail atarken aynı şifre ile mail gönderebilir. Sadece Mail kutunuza Güvenle Yaz sekmesini eklemeniz gerekir.

FlowCrypt
FlowCrypt

4- Ghostery

Bir siteye girdiğiniz zaman içeriğinin her yerinde reklam olduğunu görürsünüz. Bu reklamlar hem dikkatinizi dağıtır hem de canınızı sıkar. Bu reklamlar kurtulmanın yolunu arıyorsanız sizlere Chrome eklentisi olarak Ghostery’i deneyebilirsiniz. Eklentiyi yükledikten sonra istediğiniz siteye girin karşınıza reklam çıkarmaz. YouTube videolarındaki reklamlar hariç. Reklamları göremediğiniz gibi reklam sağlayıcılarının bilgilerinizi almasını da izin vermeyen eklenti sayesinde internette daha hızlı dolaşabilirsiniz.

Google Chrome Reklam Kaldırma Eklentisi – Ghostery

5- HTTPS Everywhere

İnternette güvenli bir şekilde dolaşmak isterseniz HTTPS Everywhere Chrome eklentisini kullanmanızı tavsiye ederiz. Eklentiyi internet ile ilgili herkes bilir. İnternette herhangi bir siteye girdiğiniz zaman üst taraftaki URL’nin yazdığı çubukta HTTPS yazmıyorsa o sitenin güvenli olmadığı anlamına gelir. Bu URL’yi sürekli takip edemediğiniz için girdiğiniz bazı siteler bilgilerinizi çalabilir. Bu tür bir olay ile karşılaşmak istemiyorsanız eklentiyi kullanabilirsiniz. Uygulama HTTPS ile başlamayan hiç bir siteye girmenize izin vermez.

HTTPS Everywhere
HTTPS Everywhere

6- Checkbot

SEO işi ile uğraşıyorsanız Chrome eklenti olarak sizlere Checkbot’u tavsiye ederiz. Bu eklenti teknik SEO’yu modern güvenlik ile birleştirdi. Eklenti web sitelerin ne kadar güvenilir olduğunu ve ne kadar optimize olduğunu ölçer. Bu özellik de SEO ile uğraşan kişilerin dikkatini çekti. Çünkü Google bir siteyi ön plana çıkarabilmesi için iki önemli özelliğe bakar. Bunlardan ilki içeriğini kalitesidir. İkincisi de sitenin güvenilir olup olmadığıdır. İçerik kısmını hallettikten sonra bu eklenti ile sitenizin ne kadar güvenilir olduğunu görebilirsiniz.

Checkbot
Checkbot

7- Hola Free VPN

En iyi VPN uygulamaları arasında yer alan Chrome eklenti mobil uygulaması da var. Eklenti istediğiniz siteye istediğiniz ülkedeymiş gibi girmenizi sağlar. Ayrıca bu hizmet ücretsiz. Eğer isterseniz VPN eklentisin diğer hizmetlerinde ücret vererek kullanabilirsiniz. Eğer iyi bir VPN kullanmak istiyorsanız 2021 yılın en iyi ücretsiz VPN Uygulamaları yazımızı inceleyebilirsiniz.

Hola Free VPN
Hola Free VPN

Google Chrome Sosyal Medya Eklentileri

Sosyal medyayı daha etkili kullanmanız için binden fazla Chrome eklentisi var. Fakat bazı eklentiler hesabını sizden çalabilir. Listede paylaşılan eklentiler hakkında hiç bir şikayet yok. Hatta kullanıcıları herkese bu eklentileri kullanmasını tavsiye etti. Listedeki eklentiler ile hem takipçi analizi yapabilir hem de sosyal medyayı daha aktif kullanırsınız.

1- Bitly

Sosyal medya reklamları karmaşık hale gelebilir. Bu tür sıkıntılar yaşandığı zaman kullanacağınız Chrome eklenti var mı diyorsanız Bitly’i incelemenizi tavsiye ederiz. Eklenti de hızlı ve kolayca bağlantıları kısaltabilirsiniz. Ayrıca hızlı bir şekilde tarayıcılardan reklam hizmeti aldığınız sosyal medyaya reklamı taşırsınız. Eklentilerin özellikler çok fazla var. Bazıları için ücret ödemeniz gerekir. Kurumsal bir hesap oluşturmak isterseniz ücretsiz bir şekilde oluşturabilirsiniz.

Bitly
Bitly

2- Pinterest

Pinterest panolarına görsel kaydetmek için Google Chrome eklentisi arıyorsanız Pinterest eklentisine bakabilirsiniz. Eklenti de herhangi bir sitede binlerce sabit öğeyi görebilir ve panonuza kaydedebilirsiniz. Bu özelliği ücretsiz kullanabilirsiniz. Bu özelliğin dışında çok fazla özelliği olan eklentiyi web sitesine giderek incelemenizi tavsiye ederiz.

Pinterest
Pinterest

3- BuzzSumo

Google Chrome eklentisi BuzzSumo sosyal medya da rakip analizi yapmak isteyenler için en iyi eklentilerden biridir. Bu eklenti de ister kendinizin ister rakibinizi içeriklerinin etkileşimlerini istatiksel olarak görebilirsiniz. Eğer kendiniz için bakıyorsanız eklenti sizlere takipçilerinizin yüzden kaçının beğendiğini ve paylaşımları ayrıca gösterir. Rakipleriniz için kullanıyorsanız sosyal medya hesapları hakkında her şeyi görebilirsiniz. Bu saye de yüksek etkileşim nasıl alınır bu konuda fikir edinirsiniz.

BuzzSumo
BuzzSumo

4- Save to Facebook

Facebook eskisi gibi kullanılmasa da bazı önemli içerikler ve hesaplar var. Bu hesaplar hakkında bilgi ya da güzel içerikleri kaydetmek için Google Chrome eklentisi Save to Facebook’u kullanmanızı tavsiye ederiz. Kaydettiğiniz linkleri gün ve saat şeklinde ayırarak düzenleyen eklentide istediğiniz zaman kaydettiğiniz eklentileri görebilirsiniz.

Save to Facebook
Save to Facebook

5- SocialAnalyzer

Rakiplerinizin sosyal medya hesaplarını sürekli takip edip bilgiler edinmek için Google Chrome eklentisi olan Social Analyzer işinize yarayabilir. Rakiplerinizin sosyal medya attığı tüm içerikleri anında görebilirsiniz. Ayrıca nasıl etkileşimler aldıklarını da eklenti sayesinde öğrenebilirsiniz.

SocialAnalyzer
SocialAnalyzer

6- RiteTag

Twitter’ı aktif şekilde kullanmak ve binlerce insana hitap etmek için Google Chrome eklentisi olan RiteTag’ı kullanmanız gerekir. Eklenti kullandığınız hastagler hakkında sizlere anında bilgi verir. Fikrinizi belirtmek için seçtiğiniz hastag;

  • yeşil ise tweetiniz anında herkes tarafından görülebilir,
  • mavi ise ileriki zamanlarda insanların ilerde dikkatini çekebilir,
  • gri ise başka bir hastag seçmeniz gerekir,
  • kırmızısı ise popüler olduğu için sizin tweetiniz gözükmez mesajlarını alabilirsiniz.
RiteTag

7- App for Instagram

Instagram’dan gelen bildirimler için sürekli olarak telefonunuza bakıyor ve bunu artık istemiyorsanız Chrome eklenti olan App for Instagram’a bakmanızı tavsiye ederiz. Instagram’da yaşanan olaylardan hem haberdar olup hem de sürekli telefonunuza bakmanız gerekmez. Çünkü eklenti gelen bildirimleri bilgisayarınıza gönderir.

App for Instagram
App for Instagram

Google Chrome Blog Eklentileri

Chrome eklenti kaldırma işlemi yüklemek kadar kolay isterseniz ayarlardan isterseniz web mağazasına gidip uygulamayı kaldırabilirsiniz. Fakat Blog yazmayı seviyorsanız listemizde yer alan eklentileri yükledikten sonra kaldırmayacağınıza eminiz. Çünkü bu eklentiler kusursuz blog yazmanıza yardımcı olacaktır. Bu yüzden listedeki tüm eklentileri tek tek incelemenizi tavsiye ederiz.

1- Grammarly

En iyi blog Chrome eklenti listemizde ilk sırada Grammarly eklentisi var. Bu eklenti bloğunuza yazdığınız her kelimeyi inceler. Yanlış yazdığınız ya da dil bilgisine uyumlu olmayan kelimeleri ya da cümleleri sizlere gösterir. Bildiğiniz gibi ülkemizde -da/-de kullanımında hata yaptığınız linç yiyebilirsiniz. Bu linçi yememek için ve kusursuza yakın blog yazmak için kullanmanızı tavsiye ederiz.

Grammarly
Google Chrome Blog Eklentisi – Grammarly

2- Google Dictionary

Google Chrome eklentisi olarak kendisi tasarladığı eklentileri de var. Google Dictionary’de bu eklentilerden biridir. İnternette her gün farklı şeyler araştırır ve öğreniriz. Bu araştırmalarda bilmediğimiz kelimeleri yeni bir sekme açıp nedir diye yazmak yerine farenizle kelimeyi vurgularsanız ne olduğu öğrenebilirsiniz.

Google Dictionary
Google Dictionary

3- Difree

Google Chrome uzantısı özellikleri ile blog yazanların isteyeceği türden bir eklenti. Blog yazılarınızı çevrimiçi yazıyor ve dikkatinizi dağıtacak şeylerden uzak kalmak isterseniz. Ayrıca mola verdiğiniz zaman yazınızı ne olursa kaydeden ve yazılarınızı düzenlemede kolaylık sağlayan Difree eklentisine bakmanızı tavsiye ederiz.

Difree
Difree

4- Language Tool

Blog için en iyi Chrome eklenti listemizde Language Tool’da var. Bu eklenti diğer eklentilere oranla daha popüler. Çünkü içerik yazan ya da tez yazan öğrenciler bu eklentiyi kullanır. Çünkü eklenti hem kendi dilinizdeki hem de farklı dillerde yazdığınız metinleri düzenler ve sizlere bu konu hakkında bilgiler verir.

Language Tool

5- WordTune

Blog yazarken önemli puf noktalara dikkat etmeniz gerekir. En iyi blog Chrome eklenti listesinde bu püf noktalara uymanızı sağlayan WordTune eklentisi de var. WordTune çevrimiçi ya da çevrim dışı blog yazanlara etkileşimlerini artıracak ve kusursuz bir içerik çıkarmanızı sağlar.

WordTune
WordTune

6- ProWritingAid

Google Chrome eklentisi ProWritingAid ismindende anlaşılacağı gibi blog da profesyonel olmanız için var. Bu eklenti de önceden yazdığınız metinler, şimdi yazacağınız metinler ya da web siteniz de yer alan tüm cümleleri ve kelimeleri kontrol eder. Kontrol ettikten sonra hatalarınızı sizlerle paylaşır. Bunu sürekli olarak yapan eklentiyi ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.

ProWritingAid

7- Readme

En İyi blog chrome eklenti listemizin sonuna geldik. Listenin sonunda Readme eklentisi var. Eklenti yazılan metinlerdeki hataları bulmanızı kolaylaştırır. Fakat diğer eklentiler gibi kendisi bulmaz. Eklenti yazdığınız metni sesli olarak okur ve okurken yaptığınız hataları dinleyerek bulabilirsiniz.

Readme
Readme

Google chrome eklentisi yazısının sonuna geldik. Ana başlıklar altında sıraladığımız eklentiler arasında ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Eklentileri yüklemek için öncelikle chrome web mağazasına gitmeniz gerekir. Daha sonra uygulamayı indirirsiniz. Uygulama indirdikten sonra bar kısmında yer alan noktaya tıklayıp diğer araçlar sekmesini tıklarsınız. Diğer araçlar sekmesine tıkladıktan sonra uzantılar alt başlığını seçer ve indirdiğiniz uzantıyı orada kurarsınız. Eklenti kullanmayı seviyorsanız Netflix’te kullanabileceğiniz eklentiler yazısını da okumanızı tavsiye ederiz.

Muhammet Ali Bademkıran

Küçüklüğünden beri film, oyun ve futbola ilgisi olan Muhammet Bademkıran, bu konulara ilgisi olan kişiler ile sohbet ediyormuş gibi yazılar yazmayı seviyor. Muhammet Bademkıran, okuyuculara zevk veren ve bir daha okuma isteği uyandıran yazılar yazma konusunda isteği ve çalışmaları ile birlikte Teknotomy sitesinde yazarlık yapıyor.

İlişkili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu