fbpx
Teknotomy Dosya

Facebook Hesap Silme Nasıl Yapılır?

Kullanımı oldukça yaygın olan Facebook, açtığı hesabı kapatmak isteyen bir çok kullanıcıyı da beraberinde getiriyor. Bu nedenle Facebook hesap silme işlemi en merak edilen konulardan biri haline geldi. Peki Facebook hesap silme nasıl yapılır? Gelin işleminin detaylarına birlikte bakalım.

Yediden yetmişe birçok insanın kullandığı Facebook uygulamasında bir kişi birden fazla hesap açabilir. Daha sonra istedikleri zaman Facebook hesap silme işlemini birkaç basit işlem ile gerçekleştirebilir.

facebook hesap silme
facebook hesap silme nasıl yapılır

Facebook Kalıcı Olarak Hesap Kapatma Nasıl Yapılır?

Özellikle sosyal medyada fazla zaman harcadığını düşünen ve gündelik hayatında olumsuz etkisi olduğunu düşünerek Facebook hesabını silmek isteyen Facebook kullanıcıları, hesap silme ve dondurma işlemini nasıl yapılacağını merak eder. Facebook, kullanıcılarına hesaplarını tamamen silme veya hesaplarını dondurma seçeneği sunar.

Eğer sosyal medya hesabınızdan belirli sebeplerden dolayı sıkılmış iseniz bir süre ara vermenizi sağlayacak hesap dondurma işlemini gerçekleştirerek Facebook hesabınızı tamamen silmek zorunda kalmazsınız. Bu sayede o zamana kadar biriktirdiğiniz sosyal medya bilgileriniz yok olmaz. Facebook hesap dondurma işlemi için yapmanız gereken birkaç adım bulunur. İlk önce mobil uygulamanızda veya bilgisayarınızdan Facebook hesabınıza giriş yaptıktan sonra ayarlar sekmesinden, güvenlik seçeneklerinin bulunduğu sekmeye tıklayıp açılan sayfada en alt bölümde hesabımı dondur sekmesine gelinir.

Facebook Kalıcı Olarak Hesap Kapatma
Facebook Kalıcı Olarak Hesap Kapatma

Bu aşamadan sonra Facebook hesabınızın şifresini girip hesabınızı dondurma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Böylece Facebook hesap kapatma işlemi gerçekleştirmeden hesabınızı dondurursunuz ve profiline hiç kimsenin erişimi olmaz. Tekrar hesabı aktifleştirmek istediğiniz de ise Facebook’a giriş yaparak etkinleştirebilirsiniz. Ancak Facebook hesabı kalıcı olarak silme işlemini yapmak isterseniz, Facebook hesap silme işlemini gerçekleştirmelisiniz. Bunun için öncelikle hesabınıza giriş yapmalısınız.

Facebook Kalıcı Olarak Hesap Kapatma
Facebook Kalıcı Olarak Hesap Kapatma

Daha sonra ayarlar butonu, gizlilik kısa yolları ve Facebook bilgilerim sekmesine basmalısınız. Ardından sekmenin en alt kısmındaki dondurma ve silme butonuna basmanız yeterlidir. Facebook kalıcı olarak hesap silme işlemi yapmak istemeyenler için geçici bir süreliğine hesap dondurma özelliğini de sunar. Facebook hesap silme işlemi için daha sonra “Hesabı kalıcı olarak silme” butonunu aktif ederek sağ alttaki “Hesabı Silme İşlemine Devam Et” butonuna basın.

Facebook Kalıcı Olarak Hesap Kapatma
Facebook Kalıcı Olarak Hesap Kapatma

Daha sonra dilerseniz bu aşamada Facebook hesabı içerisindeki fotoğraflarınızı ve bilgilerinizi yedeklemek amacıyla bilgisayara indirebilirsiniz. Hesabınızı kalıcı olarak silmek için sağ alt taraftaki mavi renkli “Hesabı Sil” butonuna basın. Bu aşamadan sonra hesabınızı kalıcı olarak silmiş olursunuz. Ancak hesabınız anında sistemden silinmiyor.

Hesabın silinmesi için iki hafta yani 14 gün beklemeniz gerekir. 14 gün sonra hesap kalıcı olarak silinecek. Eğer bu süre zarfında tekrar giriş yapar iseniz silme işlemi iptal olur ve bu işlemi baştan her aşamasıyla tekrar yapılması gerekir.

Facebook Hesabı Silindikten Sonra Tekrar Açılabilir Mi?

Facebook Hesabını kalıcı olarak sildikten sonra açmanın tek bir yolu vardır. Sildiğiniz Facebook hesabınızı tekrar açmak için Facebook yetkililerine e-posta göndermeniz gerekir. Göndereceğiniz e-postada “Kalıcı olarak sildiğim Facebook hesabımı tekrar aktif hale getirmek istiyorum, yardımcı olur musunuz?” şeklinde cümlelere yer verebilirsiniz. Tabii bu cümleleri İngilizce yazmanız ve yollamanız gerekir.

E-posta yollamanız gereken mail adresleri;

disabled@facebook.com

appeals@facebook.com

info@facebook.com

Bu eposta adresleri Facebook’un resmi müşteri temsilcilerinin hesaplarıdır. Facebook hesabınızı tamamen silmeyi tercih ederseniz;

  • Hesabınızı tekrardan siz aktif edemezsiniz.
  • Facebook’a yüklediğiniz tüm içerikler kaybolur, ancak verilerinizi daha önceden indirirseniz bu içeriklere tekrar ulaşabilirsiniz.
  • Facebook hesabı ile giriş yaptığınız tüm uygulamalara erişiminiz engellenir.
  • Arkadaşlarınıza göndermiş olduğunuz mesaj ve içerikler tamamen silinmez ve onlar tarafından görülebilir.
  • Messenger kullanamazsınız.

Tüm bilgilerinizin kalıcı olarak silinme işlemi 90 (Doksan) güne kadar sürebilir. Bu aşamalar sonunda Facebook kalıcı olarak hesap silme ve hesap dondurma gerçekleşir.

İlişkili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu

Tek Tık Haber Platformu

Teknotomy Haber Bültenine Üye Olmak İstermisiniz?