Facebook Mark Zuckerberg İçin Servet Harcıyor
Facebook dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından bir tanesi . Hal böyle olunca şirketin kazandığı paralarda inanılması güç seviyelere ulaşıyor. Bu duruma örnek vermek gerekirse şirket geçtiğimiz sene Ceo’su ve kurucusu Mark Zuckerberg‘in güvenliği için 23 milyon doları gözden çıkardı. Yapılan harcama Amerikan Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu‘nun inceleme raporlarında da yer alıyor.

Facebook Mark Zuckerberg İçin Yaptığı Harcamaları Her Sene Arttırıyor
Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonun yayınladığı rapor ile birlikte Mark Zuckerberg için yapılan harcamanın 23 milyon dolar olduğu resmiyet kazandı. Raporda güvenlik maliyetinin bu kadar artmasının nedeni olarak ABD seçimleri ,Korona virüs seyahat protokolleri ve artan güvenlik riskleri gösterildi.
Bu konuda açıklama yapan Facebook yetkilileri ise , “Mark Zuckerberg‘in kendisi Facebook ile eş anlamlıdır. Sonuç olarak Bay Zuckerberg ile ilgili olumsuz olaylar doğrudan şirketimizi de etkilemektedir” ifadelerini kullandı. Harcanan 23 milyon doların yanında diğer güvenlik masrafları için de 10 milyon dolar ayrıldığı aktarıldı.
Buna ek olarak Facebook geçmişte yayınladığı bir mesajda 26 mayısta yapılması planlanan hissedarlar toplantısında kendileri ile doğrudan bağlantıları olmayan yöneticilerde güvenlik hizmeti sağlamak için teklif sunulacağı belirtildi. Şirket hali hazırda şirket ile doğrudan bağlantı halinde olan yöneticilere güvenlik hizmeti sunuyor. Bu kararın alınmasında yaşanan ABD seçimleri sonrası yaşanan atmosfer gösteriliyor.