Güncel

Huawei Google Savaşları

Huawei Google savaşları başladı. ABD ve ÇİN hükümetleri arasında yaşanan ticaret savaşı, farklı sektörlerde üstün olan olan şirketlerin pazar paylarını önemli ölçüde etkiledi.

Yaşanılan sorunların hemen ardından Google platformu servislerini kullanamayan ve kullanmakta zorluk çeken Huawei teknoloji şirketi, kendi şirket işletim sistemini geliştiriyor ve kendi mobil servislerini kuruyor. Çinli şirketin koyulan şartlara karşı geliştirdiği bu hızlı uyum, Google için bir tehdit olabileceği ifade ediliyor.

Google’ın bu süreçten zararlı çıkacağına dair iddia ise Financial Times tarafından paylaşıldı. Financial Times’ta yer alan haberin açıklamasına göre, şirket akıllı telefon kanadının kendisini onarma fırsatı bulunuyor. Bu durum ise Google için bir tehdit anlamına geliyor.

Huawei Google Savaşları Başladı
Huawei Google Savaşları Başladı

Huawei Google Savaşlarında Galip Kim Olacak?

İki teknoloji devi firma arasındaki savaş, Google’ın arama motorunda tekel olma isteğini sekteye uğrayacak gibi duruyor. Huawei’nin sattığı teknoloji ürünlerinde kendi arama motorunu kullanacak olması ve Google’nin Amerika’da kaybettiği davadan sonra yara alan şirket, Huawei’nin bu atağına karşılık olarak nasıl bir strateji izleyeceği merak ediliyor.

Huawei’nin Eksikliği Google’ı Zorlayabilir mi?

Forbes’tan Zak Doffman’ınpaylaştığı habere göre, ABD’deki başkanlık seçiminde kazanan Joe Biden olursa bir geri dönüş yaşanabilme olasılığı bulunuyor. Ama yine de ne yaşanırsa yaşansın dünyadaki mobil ekosistem geri dönülemeyecek şekle dönüştü ve dönüşmeye devam ediyor. Doffman’a göre yıkılmaz görünen Android ve iOS teknoloji şirketlerinin hâkimiyeti, oldukça sert bir şekilde düşüş yaşıyor.

Doffman, kara liste olayı sonrası kat etiği yolu değiştirebilecek iki gücün olduğunu ifade ediyor. Bunlardan birincisi Huawei dışındaki Çinli akıllı telefon üreticilerinin hızlı yükselişi ki burada ilk göze çarpan burada Xiaomi oluyor.

İkincisi, Huawei’nin karşılaştığı yasaklara tepkisi olarak HarmonyOS’u ve Huawei Mobil Servislerini geliştirmesi. Huawei, bunun yanında HarmonyOS’un açık kaynaklı bir işletim sistemi olabileceği ve diğer Çinli teknoloji şirketlerinin bunun için Çin ile batı arasındaki bir köprü olarak kullanması gerektiğini ifade ediyor.

Muhammet Ali Bademkıran

Küçüklüğünden beri film, oyun ve futbola ilgisi olan Muhammet Bademkıran, bu konulara ilgisi olan kişiler ile sohbet ediyormuş gibi yazılar yazmayı seviyor. Muhammet Bademkıran, okuyuculara zevk veren ve bir daha okuma isteği uyandıran yazılar yazma konusunda isteği ve çalışmaları ile birlikte Teknotomy sitesinde yazarlık yapıyor.

İlişkili Makaleler

Bir yanıt yazın

Bunu da Gör
Kapalı
Başa dön tuşu