Güncel
iOS 14.5 Beta 8 Yayınlandı
Apple geçtiğimiz günlerde iOS 14.5 sürümünü resmi olarak 20 Nisan Salı günü duyuracağını açıkladı. Ayrıca Apple’ın bu tarihte bir etkinlik düzenlemesi de bekleniyor. Şirket etkinlikten önce yeni güncellemenin geliştirici sürümü ile karşımıza çıktı. Yani şirket Beta 7 sürümünün yayınlanmasının ardından bir hafta geçmesine rağmen iOS 14.5 Beta 8’i uygulama geliştiricilerinin kullanımına sunmuş oldu.

Apple bu hamlesi ile yeni güncellemeyi test etmeyi amaçlıyor. Yeni güncellemede karşımıza çıkacak en önemli özellik ise Apple Watch ile telefon açma özelliği.
iOS 14.5 Beta 8 Sürümü İle Karşımıza Çıkacak Özellikler
- Pandemi dönemi ile ciddi sorun hale gelen maske varken çalışmayan Face ID özelliği düzeltilecek.
- Yeni üretilen oyun konsolları PlayStation 5 DualSense ve Xbox Series X iPhone ve iPadler için desteklenecek.
- Yeni gelecek güncelleme ile birlikte iPhone 12’ler de çift SIM modu getirilecek.
- Widgetlar özelliği ciddi anlamda geliştirilecek.
- Yeni güncelleme ile birlikte artık siri ana sesi olarak birden çok seçenek bulunabilecek.
- Son Spotify güncellemesinden sonra Spoptify’ı etkinleştirmek için” Hey Spotify ” komutunu kullanmanız yeterli olacak.
- Artık Haritalar uygulamasında yol tarifi alırken uygulama karşınıza çıkacak kalabalık, trafik, yol bakım çalışması , kaza gibi olumsuz etmenleri de bildirecek.