Teknotomy Dosya

İş Dünyasına Açılan Kapı LinkedIn Nedir?

İş dünyasına açılan kapı Linkedin Nedir? Sosyal ağlar internet ortamının birer vazgeçilmezleridir. İş hayatına atılmayı hedefleyen genç bireyler ve kariyer hedeflerine ulaşmak isteyen kişiler eğitim ve iş anlamında bir telaşı içerisine girmekteler. Bu noktada ilerideki hedeflerine etkili şekilde ulaşabilmeleri için network edinmeleri oldukça önemli. Network söz konusu olunca da Linkedin Nedir sorusuna tekrar ön plana çıkıyor. Gelin iş dünyasına açılan kapı olarak kabul edilen Linkedin’i detaylı bir şekilde inceleyelim.

İş dünyasına açılan kapı LinkedIn
Linkedin Nedir

Linkedin Nedir? Nasıl Kurulmuştur?

Linkedin, 2002 yılının Aralık ayında Amerika Birleşik Devletleri’nde kurulmuştur. 2003 yılının Mayıs ayında ise web sayfasını kullanıma açmıştır. İş dünyasına açılan kapı LinkedIn’in hizmete sunmuş olduğu diller arasında Türkçe’de bulunmakta olup toplamda 20 dilde hizmet verir.

Peki tam anlamıyla Linkedin Nedir? İş hayatına yeni atılanlar veya atılmaya hazırlanan kişiler için programlanmış bir sosyal ağdır. Microsoft 2016 yılında 26 milyar Dolar bedel ile LinkedIn’i satın aldı. İnsanların herhangi bir ayrıma tabi tutulmadan iletişime geçmesini sağlayan platfrom sayesinde herhangi bir öğrenci, mesleki kariyerinin önemli noktasına gelmiş birisi iletişime geçebilir.

Yani her sektörden kullanıcı rahatlıkla iletişim kurmak istediği kişiyi bulabilir. İşsiz kişiler, öğrenciler, kurs takip edenler ile iyi bir kariyere sahip iş insanları farklı statülerde değerlendirilmez.

Bu özelliği LinkedIn’in en çekici özellikleri ve en önemli özelliği olarak ifade edilir. İlk defa iş hayatına atılacak biri ile bir profesör bağlantı kurabilir. Ayrıca platform sayesinde kişilerin, birbirlerinin yapmış olduğu etkinlikleri de görmeleri mümkündür.

Kısacası “iş” konusuna dair aklınıza ne geliyorsa hepsi LinkedIn’de mevcut olmakla birlikte diğer sosyal ağların üye profiline göre farklı bir özelliği vardır. Bu özellik üye profilinin kısa bir CV biçiminde olmasıdır.

Linkedin Nasıl Kullanılır?

Linkedin Nedir? sorusuna cevap verdikten sonra sıra geldi en çok sorulan ikinci soruya: Linkedin Nasıl kullanılır? Diğer sosyal ağlara kayıt olduğunuz gibi iş dünyasının vazgeçilmezi Linkedin’e de e-posta adresiniz, ad, soyad ve şifre gibi bilgileri kayıt olabilirsiniz. LinkedIn’e kayıt olduktan sonra kendinize ait bir profil oluşturarak, ilgi alanınızı belirleyebilir ve iş verenlerin dikkatini çekebilirsiniz.

Linkedin Nasıl Kullanılır?
Linkedin Nasıl Kullanılır?

CV hazırlarken ise kısa net olmasına özen göstermelisiniz. Sitede iş deneyiminiz ve öğrenim bilgileriniz hakkında kısaca bilgi vereceğiniz kısımlar da mevcuttur. LinkedIn’de yetenekli olduğunuz konulardan bahsetmeniz de oldukça önemli. Bu yetenekleriniz ne kadar çok kişinin ilgisini çekerse o kadar çok site aramalarında ön plana çıkabilir ve daha fazla iş teklifi alabilirsiniz.

İş dünyasına açılan kapı LinkedIn’in ücretli versiyonu LinkedIn Premium da vardır. LinkedIn Premium ile olduğundan fazla bağlantı ekleyerek, bağlantı kurmadığınız kişilerle iletişime geçebilir ve profilinizi inceleyen kişilerden de haberdar olabilirsiniz.

LinkedIn Avantajları Nelerdir?

Linkedin odaklı bir sosyal ağ yapısına sahiptir. Bundan dolayı bu ağın kendisine özgün avantajları da vardır. Bu avantajlar:

  • LınkedIn sayesinde iş hayatındaki gelişmeleri birebir takip etme olanağı elde edersiniz.
  • İş aramanıza veya iş ilanlarına sürekli takip edip bakmanıza gerek kalmaz. Çünkü LinkedIn profiliniz tamamen CV görevi görür. Bu yüzden işverenler sizi buradan takip eder ve iletişime geçer.
  • LinkedIn’de aktif olmanız önemlidir. LinkedIn’de aktif olmak demek güçlü referanslar elde etmek demektir. Bu referansları kullanarak başvuru yaptığınız ya da yapacağınız yerlerde sizi desteklemelerini ve referans olmalarını sağlayabilirsiniz.
  • Çizdiğiniz resimleri, aldığınız notları, yaptığınız işleri video ve link vererek paylaşabilirsiniz. Kendiniz bu imkanları kullanarak iş verenlerin dikkatini çekme fırsatı elde edersiniz.
  • LinkedIn’de gruplar da mevcuttur. Bu gruplara katılarak istediğiniz veya ilgi duyduğunuz alanda kariyer yapmış kişilerle de iletişime geçerek deneyimleri hakkında fikir alma fırsatı bulabilirsiniz.
  • Aradığınız işin konusuna göre iletişimde bulunmuş olduğunuz kişiler iş arama ilanını kendi profillerinde paylaşarak size bu konuda yardımcı olabilir.
  • İş dünyasına açılan kapı LinkedIn sayesinde network kurarak, çevrenizi genişletebilir, sadece kendi bağlantılarınızı değil, bağlantılı olduğunuz kullanıcıların bağlantılarını da görüp onlarla da iletişim kurup, güçlü referanslar elde edebilirsiniz.

İş Dünyası Nabzını Tutan Platform Linkedin

İş hayatının olmazsa olmazları arasında “rekabet” yer alır. Bu rekabette üstünlük kurabilmek için LinkedIn’den faydalanmalısınız. LinkedIn’i etkin bir şekilde kullanarak fark edilir ve mevcut rakiplerinize göre daha avantajlı bir konuma geçme fırsatı elde edersiniz.

Bu platformda, fark edilebilmenin de bazı önemli püf noktaları olduğunu belirtmek gerekir. Dünyanın en önde gelen profesyonel ağı olan Linkedin büyük bir hızla büyümektedir. LinkedIn’in 500 milyonu aşan kullanıcıya ve 200 farklı ülkeden üyeye sahiptir. Gelin bazı istatistiklere birlikte inceleyelim.

  • LinkedIn, 9 milyonun üzerinde şirkete ait bilgi ve 10 milyonu aşkın aktif iş ilanı bulundurur ve bunun yanında her ay 100.000’i aşkın makale yayımlar.
  • LinkedIn, 500 milyon kullanıcıya sahip olduğunu duyurduğunda en fazla hangi ülke, şehir, yaş aralığından üyelere sahip olduğuna dair istatistiki bilgileri paylaştı. Bu istatistiki bilgilerde en fazla bağlantıya sahip ülkeler arasında kişi başına 211 bağlantı ile Birleşik Arap Emirlikleri birinci, Hollanda 188 bağlantı sayısı ile ikinci, 152 bağlantı sayısı ile Singapur üçüncü sırada yer aldı. Şehir olarak ise, Londra 307 bağlantı sayısı ile birinci sırada, 288 bağlantı sayısı ile Amsterdam, San Fransisco 241 bağlantı sayısıyla üçüncü sırada yer aldı.
  • LinkedIn’in istatistiklerine göre bağlantılı mesleklerin başında İnsan Kaynakları, ikinci sırada ise Ürün Yöneticiliği yer alıyor.

Linkedin Hesap Kapatma İşlemi Nasıl Yapılır?

LinkedIn hesap silme işlemi de sanıldığı gibi zor bir işlem değildir. Linkedin hesabı silme ve LinkedIn kapatma işlemlerini, telefonunuzdan uygulamaya girerek gerçekleştirebilirsiniz. Silme işlemi için

  • Profil fotoğrafınızın olduğu yere tıklayın
  • Ardından ekranın sol üst kısmında bulunan profil resminin yanındaki profili görüntüle butonuna tıklayın.
  • Devamında ayarlar kısmına girin, bu kısımda yer alan hesap bölümü açın.
  • Aşağı kaydırarak hesabı kapat butonuna tıklayın.
  • Linkedin Hesap silme işlemine devam etmek için devam et kısmına basın.
  • LinkedIn hesabı kapatma nedeni tıklandıktan sonra ileri simgesi tıklayın
  • Daha sonra hesap şifrenizi girin ve bitti butonuna basın.

Daha fazla inceleme yazısı için Teknotomy Dosya kategorisini takip edin.

İlişkili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu