Güncel

Mozilla VPN, 2021 Sonunda Daha Çok Ülkede Kullanılabilecek

Firefox web tarayıcısının üreticisi olan Mozilla, geçen yıl başlattığı sanal özel ağ teklifinin bir parçası olarak iki yeni özellik yayınladı. Mozilla VPN hizmetini geçen yıl Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Kanada, Yeni Zelanda, Singapur ve Malezya’da geçerli olmak üzere ayda 5 dolardan başlattı. Bu yılın ikinci çeyreğinde ise, VPN hizmetini daha fazla ülkeye getirmeyi planladığını söyledi.

mozilla vpn
Mozilla VPN 2021 Yılının Sonlarına Doğru Daha Fazla Ülkede Kullanılabilir Olacak

Mozilla VPN, şifre gerektirmeyen veya zayıf şifreleme kullanan bir ağa katıldıkları zaman internette sörf yapan kullanıcılara bu durumu bildirir. Windows, Linux, Mac, Android ve iOS’ta kullanılabilen bu özellik aracılığıyla gelen bildirim, kullanıcılara güvenli olmayan bir ağda olduklarını haber verir ve böylece sınırlamaları kolaylaştırarak insanların yeniden web ağlarında rahatça ve güvenle seyahat etmesini sağlar.

Mozilla VPN Rakiplerine Göre Daha Hızlı Gezinmeyi Vaat Ediyor

Ayrıca Mozilla VPN aktifken de cihazların birlikte iletişim kurmasına izin vermek için Yerel Alan Ağı Erişimi özelliği ekledi. Bunun için kullanıcıların bir ev ağına bağlandıklarında Ağ Ayarları’na giderek bir kutuyu işaretlemeleri gerekiyor. Mozilla, “Artık Yerel Alan Ağı Erişimi özelliğini de ekledik. Böylece cihazlarınız VPN’inizi kapatmanıza gerek kalmadan birbirleriyle iletişim kurabilir. Yalnızca ev ağınıza bağlıyken Ağ Ayarları’nda bulunan o kutunun işaretli olduğundan emin olun. Bu özellik şu an Linux, Windows, Android ve Mac platformlarında mevcuttur.” diyor.

Mozila VPN’in genişletilmiş kullanılabilirliği konusunda bu hizmeti bahar döneminde daha fazla ülkeye sunacağını söyledi. Tarayıcı üreticisi Mozilla, hizmetin nasıl çalışacağına dair sorulara yönelik hem tarayıcı uzantısı hem de tam cihaz VPN ürünü için bir Sık Sorulan Sorular ve destek sayfaları yayınladı.

Birçok VPN seçeneğinin bulunduğu bu zamanda Mozilla, hızlı gezinme vaati sunarak diğer VPN’ler arasında öne çıkmayı umduğunu belirtti. Mozilla VPN’in, WireGuard protokolünün 4.000 satırlık koduna dayandığını ve bunun, diğer VPN servis geliştiricileri tarafından kullanılan eski protokollerin boyutunun küçük bir bölümü olduğunu da sözlerine ekledi.

En iyi ücretsiz VPN uygulamalarını merak ediyorsanız konuyla ilgili yazımızı buradan okuyabilirsiniz.

Kaynak
VPNs: Mozilla just added these new feature to its virtual private network

Semanur Karaca

Bilim ve sanata büyük ilgi duyuyor. Sanat, sağlık, bilim ve teknoloji okumaları yapmaktan hoşlanıyor ve öğrendiklerini paylaşmak için Teknotomy'de yazıyor.

İlişkili Makaleler

Bir yanıt yazın

Bunu da Gör
Kapalı
Başa dön tuşu