Güncel

Spotify İçin Son 72 Saat

RTÜK yetkilisi İlhan Taşçı yaz başında gündeme gelen sosyal medya yasası doğrultusunda Spotify’a yasaklama gelebileceğini söyledi. Spotify’nin da dahi olduğu 4 siteye 72 saat süre tanındığını belirten Taşçı. Erişim engelinin geri dönülmez bir yere gittiğini söyledi. Haberin detayları ise şu şekilde;

Ülkemizde geçtiğimiz yazdan beri gündem olan ve temmuz ayında Resmi Gazete de yayınlanarak resmiyet kazanan sosyal medya yasası daha şimdiden ülkemizde çok kullanılan bazı internet sitelerini etkilemeye başladı. Çıkarılan yeni yasada internet sitelerine Radyo ve Televizyon Üst Kurulun’dan (RTÜK) lisans alma şartı getirilmişti.,

Spotify 72 Saat İçerisinde Engellenecek Mi
Spotify 72 Saat İçerisinde Engellenecek Mi

Bugün ulaşılan son bilgilere göre içlerine Spotify’ın dahil da olduğu 4 internet sitesine erişim engeli gelebilir. RTÜK yaptığı duyuru ile   ‘www.medyaporttv.com’, ‘www.paylasfm.com’, ‘open.spotify.com’ ve ‘www.foxplay.com.tr/’ sitelerinin kendilerine başvurup lisans hakkı kazanmadan kullanıcılarına hizmet vermeye devam ettiği tespit edildiğini söyledi.

Spotify’a Erişim Engellenecek Gibi Duruyor

RTÜK’ün internet sitelerine tebliğ ettiği erişim engeli uyarısı hakkında konuşan RTÜK’ün CHP’li üyesi İlhan Taşçı Sosyal medya yasası kapsamında Spotify, lisans yükümlülüğünü an itibarıyla yerine getirmediği için 72 saatlik süre verilmiş durumda olduğunu ifade ederek Spotify ile herhangi bir temas kurulamadığını çünkü Spotify’ın şu anda Türkiye’de bir temsilciliği bulunmadığını söyledi. Ayrıca eğer 72 saatlik zaman içerisinde bu durumda bir yaptırım yaşanmazsa yani yasada belirtilen lisans yükümlülüğünü yerine getirme konusunda bir girişimleri bulunmazsa yasada bulunan açık yüküm gereğince RTÜK idaresi Ankara Sulh Ceza Hakimliği’ne başvurarak Spotify’ın lisans yükümlülüğünü yerine getirmediği gerekçesiyle erişimin engellenmesini talep edileceğini söyledi.

RTÜK Logosu
RTÜK Logosu

RTÜK Üyesinden Sert Sözler

Yukarıda belirttiğimiz konuşmadan sonra konuşmasına devam eden Taşçı; Ben sosyal medya yasasına, bu şekilde lisanslama yapılmasına karşı oy veren bir üyeyim. Ama yasa çıktıktan sonra benim o dönemde yasanın yaratabileceği tehlikelerle ilgili söylediklerimin bir anlamda gerçeğe dönüşen bölümlerini görüyoruz. Dikkat çektiğimiz sorunlar yaşanmaya başlamış durumda. Özgün ve özgür yayıncılık olanağı sunan Türkiye’nin düşünce ve ifade özgürlüğünün nefes borusu konumunda ki alanlar denetlenmek isteniyor. İfadelerini kullandı.

Berkay Yıldız

Bilgisayar mühendisliği 1.sınıf öğrencisidir. Teknolojiye ilgi duyuyor ve insanları bu konuda bilgilendirmeyi seviyor.

İlişkili Makaleler

Bir yanıt yazın

Bunu da Gör
Kapalı
Başa dön tuşu