Güncel

Telegram’ın Gelecek Planları Çok Dikkat Çekici

Telegram son dönemde kullanıcı sayısını oldukça yükseklere çıkarmış kaliteli ve geleceği parlak bir şirket. Fakat bu büyümenin yanında getirdiği bazı problemlerde bulunuyor. Bu problemlerden bir tanesi yüksek kullanıcı sayısının yüksek maliyet oluşturacağı gerçeği. Telegram gibi gibi büyük bir şirketin devam etmesi için en az bir kaç yüz milyon dolara ihtiyaç var. Şirket şu an da bu parayı finanse edebilecek maddi güce sahip değil. Şirket yetkilileri yaptıkları açıklamada bu maliyetleri finansa edebilmek için Telegram’ın gelecek planlarını paylaştı.

Telegram yetkilisi yaptığı açıklamada

“Telegram’ın bir çok maliyetini kendi servetimi kullanarak finanse ettim. Buna ek olarak Telegram sahip olduğu büyüme hızı ile birlikte uygun fon isteme konusunda ilerliyor. Bir teknoloji platformu bu noktaya ulaştığında önünde iki seçenek vardır ya maliyetleri karşılamak için para kazanmalıdır. Ya da şirketi daha üstün bir şirkete satmalıdır.” dedi.

Telegram'ın Gelecek Planları
Telegram’ın Gelecek Planları

Telegram’ın Gelecek Planları Neler?

  1. Telegram yetkilileri zamanında Whatsapp kurucularının gittiği yoldan giderek şirketi veya şirket hisselerini satmayı düşünmüyor. Bu düşüncenin nedeni ise Dünyanın bağımsız bir yer olarak kalmak için Telegram’a ihtiyaç duyduğunu düşünmeleri. Buna ek olarak Dünyada dürüstlük için çabalayan şirketlerin azlığı da hisse satışının olmamasının en büyük nedenlerinden bir tanesi.
  2. Yetkililer Telegram projesinin uzun soluklu bir proje olduğunu belirterek. Telegramı ilk kişisel kullanım için geliştirdiklerini daha sonrasında ise kurumsallaştıklarını ifade ettiler. Ve Telegram’ın gelecek planları arasında hiç denenmemiş özellikleri denemek olduğunu ifade ettiler.
  3. Şirket 1 ve 2. maddeleri hayata geçirebilmek için finansal desteğe ihtiyaç duyduğunu belirterek. Şirketin 2021 yılından itibaren gelir elde etmeye başlayacağını açıkladılar. Fakat gelir elde ederken de şirketin 7 yıllık geçmişine saygı göstereceklerini yeni gelişmelerden çoğu kullanıcının haberdar olmayacağını belirttiler.
  4. Şuan ücretsiz olan hizmetlerin gelecekte de ücretsiz kullanılacağının sözünü veren yetkililer ;platforma bazı yeni özellikler getireceklerini bu özelliklerin Premium kullanıcılar tarafından kullanılabileceklerini söylediler.
  5. Yetkililer Telegramın mesaj odaklı bölümlerinde reklam göstermeyi düşünmediklerini 1’1 konuşmalarda reklam göstermenin kötü bir fikir olduğunu belirttiler.
  6. Telegram’ın para kazanmaya başlamasının kullanıcılarında gelir elde etmesi anlamına geldiğini savunan yetkililer Telegram kanalların sahiplerinin Premium kullanıcılar ile daha çok trafik çekeceğini düşündüklerini belirttiler .

Bu ve buna benzer önemli açıklamalar veya haberlerden anında haberdar olmak için Teknotmy güncel bölümüne bakabilirsiniz.

Berkay Yıldız

Bilgisayar mühendisliği 1.sınıf öğrencisidir. Teknolojiye ilgi duyuyor ve insanları bu konuda bilgilendirmeyi seviyor.

İlişkili Makaleler

Bir yanıt yazın

Bunu da Gör
Kapalı
Başa dön tuşu