Güncel

Twitter için “Sesli DM” Dönemi

Haziran ayında iOS kullanıcıları için sesli tweetleri kullanıma sunmasının üzerinden kısa bir süre geçmişti ki Twitter şimdi de kullanıcıların doğrudan mesajları sesli mesaj yoluyla kaydetmesi ve göndermesi üzerine çalışıyor. Sosyal medya ve mesajlaşma uygulamalarının çoğunda aktif olarak kullanılan sesli mesajlaşma Twitter için de şu an test ediliyor.

Sesli DM Twitter için İlk Olarak Brezilya’da

İnsanların her türlü sohbet ortamında yani gerek halka açık gerek özel sohbetlerinde kendilerini ifade ederken daha fazla seçenek istediklerini bildiğini ifade eden Twitter, bu sebeplerden bu özelliği kullanıcılara en kısa sürede sunmak istediğini belirtiyor. Test aşamasında olacak olan bu yeni sesli DM özelliği ilk olarak Brezilya’daki kullanıcılara sunulacak.

Matt Navarra twitter Sesli DM
Matt Navarra twitter Sesli DM

Sesli DM özelliğinin test aşamasında olduğu 12 Eylül tarihinde Matt Navarra tarafından paylaşılarak duyurulmuştu. Böylece ağustos ayında yazılım geliştiricisi Alessandro Paluzzi tarafından Twitter kodunun bulunmasıyla ortaya çıkan söylentilerin doğruluğu ortaya çıkmış oldu.

Alesssandro Paluzzi twitter Sesli DM
Alesssandro Paluzzi twitter Sesli DM

Alessandro Paluzzi’nin yapmış olduğu paylaşımda görüldüğü üzere ses kayıtlarının 20 saniye olarak kısıtlanacağı ve basit bir şekilde mesajları kontrol etmek amacıyla durduma, oynatma düğmesine yer verilecek. Ayrıca Twitter ekibi, bu yeni sesli mesajlaşma özelliğinin Twitter sohbetlerinin daha doğal bir hale gelmesi ve twitterın bir parçası haline getirmek için tasarlandığını söylüyor. Ayrıca sosyal medyada istemsiz bir şekilde başımıza gelebilecek kötüye kullanım için de bir mesaj bildirme özelliği bulunacağını belirtiyor. Kullanıma sunulacak olan bu sesli mesajlaşma özelliğinin dünyadaki bütün kullanıcılar için sunulup sunulmayacağı ise daha netlik kazanmış değil.

Ayşenur Köprülü

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik öğrencisidir. Gazeteciliğe ve yazı yazmaya olan tutkusu Teknotomy aracılığıyla bilim ve teknoloji alanında birleşiyor. Tutkusunu ve ilgi alanlarını birleştirip hayatının sonraki dönemlerinde daha başarılı olmak istiyor.

İlişkili Makaleler

Bir yanıt yazın

Bunu da Gör
Kapalı
Başa dön tuşu