Güncel

VR: Eğitimde Yeni Gelecek

En iyi öğrenme yönteminin hatalardan ders çıkarmak olduğu söylenir. Bundan dolayı insanların bir işi en iyi şekilde yapabilmesi için pratiğe dökmesi gerekir. Her zaman pratiğin mümkün olmadığı bir dünya içinde sanal gerçeklik bir kurtarıcı oluyor. Askerler, cerrahlar, astronotlar onlarca yıldır sanal gerçeklikte eğitim alıyor. VR dağıtım maliyetinin geçmişe kıyasla düşmüş olması bu imkanın gittikçe artmasını sağlıyor.

Sanal gerçeklik, koronavirüs salgınından önce fark edilmiş olsa bile küresel salgın ile bu tür araçlara olan ihtiyaç oldukça arttı. Ayrıca dijitalleşen dünyaya ayak uydurmanın oldukça güzel bir yolu olarak da değerlendiriliyor.

VR Faydaları Nelerdir?

VR
Sanal Gerçeklik Hayatın Her Alanına Giriyor

Yapılan çalışmalar sonucunda elde edilen bulgular genel olarak sanal gerçeklik eğitiminin yüz yüze eğitime eş değer olduğunu söylemektedir. Ayrıca duruma göre sanal gerçeklik ekonomik olarak daha tasarruflu olabiliyor veya daha az zaman harcanmasını gerektirebiliyor. Örneğin bir topluluk önünde konuşma eğitimi için gerçek insanlarla dolu bir odayı kurmak baya pahalıya mal olabiliyor. Ancak sanal gerçeklik ile kolay ve maliyetsiz bir şekilde eğitimi gerçekleştirebiliyorsunuz.

Eğitimi alan kişiler eğer eğitimi yeterince ciddiye alırsa yeterince sürükleyici ve verimli bir eğitim olacaktır. Aynı zamanda kendine güveni düşük olan öğrenciler için kendilerini rahatça geliştirebilecekleri güvenli bir ortam oluşur.

KAYNAK: Is VR the Future of Corporate Training?

Ayşenur Köprülü

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik öğrencisidir. Gazeteciliğe ve yazı yazmaya olan tutkusu Teknotomy aracılığıyla bilim ve teknoloji alanında birleşiyor. Tutkusunu ve ilgi alanlarını birleştirip hayatının sonraki dönemlerinde daha başarılı olmak istiyor.

İlişkili Makaleler

Bir cevap yazın

Bunu da Gör
Kapalı
Başa dön tuşu