Siber

WhatsApp’ta Adidas Dolandırıcılığı Başladı

WhatsApp’ta Adidas dolandırıcılığı başladı. Dolandırıcılar insanların duygularıyla oynayarak para kazanma derdinde. Bundan daha önce de Covid-19 virüsü aşısı ile ilgili çalışmalar yürüttüler. Dolandırıcılar insanlara aşı sıranız geldi şeklinde mesajlar atarak mesajın Sağlık Bakanlığı’ndan geldi imajı verdi.

WhatsApp'ta Adidas Dolandırıcılığı Başladı
WhatsApp’ta Adidas Dolandırıcılığı Başladı

Dolandırıcılar attıkları mesajlarda ”Aşı sıranızı kaçırmamak için randevu almanız gerekiyor. Randevu almak için bağlantıya tıklayın” yazdı. Türkiye’de çoğu insan gelen mesaja inanıp bilgilerini dolandırıcılara kaptırdı. Daha sonra Sağlık Bakanlığı bu konu hakkında insanları uyardı.

Dolandırıcıların yeni yönetimi ise basit ama etkili duruyor. Dolandırıcılar, insanları 8 Mart Dünya Kadınlar gününde Adidas’ın büyük sürprizleri olduğuna inandırmaya çalıştı.

WhatsApp’ta Adidas Dolandırıcılığı Linkine Sakın Tıklamayın

Dolandırıcılar 8 Mart Dünya Kadınlar gününde alışveriş sitelerinin yaptığı indirimlerin benzeriyle insanları kandırmaya çalıştı. Dolandırıcılar Adidas’ın bir milyona yakın bedava ayakkabı dağıtacağını ve linke tıklamanız halinde ayakkabı kazanacağınıza dair mesaj attı.

WhatsApp'ta Adidas Dolandırıcılığı Linkine Sakın Tıklamayın
WhatsApp’ta Adidas Dolandırıcılığı Linkine Sakın Tıklamayın

Linke (adidasshoe(nokta)buzz) tıkladığınız zaman Adidas’ın sayfasıymış gibi gözüken bir siteye yönlendiriliyorsunuz. Site, sizlerden 3 kutu seçmenizi istiyor. Bu 3 kutudan birinde illa ki bir ayakkabı çıkıyor. Fakat ayakkabıyı kazanmak için 20 arkadaşınıza link atmanızı gerekiyor.

Eğer linke tıkladıysanız dolandırıcılar bilgilerinizi ele geçirdi. Bilgilerinize erişen dolandırıcılar daha fazla kişiye ulaşmak için arkadaşlarınıza da bu linki atmanızı istiyor. Bilgilerinizi kaptırmamak için Bitdefender‘ın Türkiye Operatörü Alev Akkoyunlu önerilerde bulundu.

  1. Öneri: Size atılan mesajda bahsedilen firmanın logo yer alsa da bu o firmadan mesaj atıldığı anlamına gelmiyor.
  2. Öneri: Atılan mesaj da linke tıklamanız yeterli, kazanmak için linke tıklayınız şeklinde mesajlar geliyorsa sakın bu linklere tıklamayın.
  3. Öneri: Kampanyayı düzenleyen ya da hediye veren firmanın orijinal sitesine gidip böyle bir kampanya düzenleyip düzenlemediğini kontrol edin.
  4. Öneri: O sırada bu öneriler aklınıza gelmiyorsa dolandırıcıların bilgilerinizi çalmasını önleyecek bir anti virüs uygulaması kullanın.
  5. Öneri: En çok bu öneriye dikkat etmeniz gerekiyor. Kampanyadaki hediye kazanmak için gösterdiğiniz çaba hediyeden küçük ise dolandırıcılar sizi kandırmaya çalışıyor.

Muhammet Ali Bademkıran

Küçüklüğünden beri film, oyun ve futbola ilgisi olan Muhammet Bademkıran, bu konulara ilgisi olan kişiler ile sohbet ediyormuş gibi yazılar yazmayı seviyor. Muhammet Bademkıran, okuyuculara zevk veren ve bir daha okuma isteği uyandıran yazılar yazma konusunda isteği ve çalışmaları ile birlikte Teknotomy sitesinde yazarlık yapıyor.

İlişkili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu