Güncel

Microsoft Edge Legacy’den Destek Çekiliyor

Microsoft’un ilk tarayıcısı olan Internet Explorer zamanla popülerliğini kaybettiği için şirket Google’ın Chromium altyapısını kullanan Edge’yi kullanıcılarına sundu. Edge tarayıcısında yaşanabilecek sorunlar için de Legacy modu bulunuyordu. Bu şekilde Microsoft Edge Legacy için geliştirilen uygulamaların geçiş sürecinde herhangi bir sorun yaşamasının önüne geçilmesi planlandı. Ancak yakın zamanda birçok servis sağlayıcısı Legacy desteğini kaldırmaya başladı.

Microsoft Edge Legacy için desteğini kaldıran uygulamaların biri de WhatsApp oldu. Popülaritesi oldukça yüksek olan anlık mesajlaşma platformu artık bu internet tarayıcısında çalışmıyor. Dolayısıyla platforma erişmek için kullanıcılardan farklı bir tarayıcı kullanması talep ediliyor.

Microsoft Edge Legacy
Microsoft Edge Legacy’den Destek Çekiliyor 1

WhatsApp Web Microsoft Edge Legacy’den Desteği Çekti

Yakın zamana kadar Microsoft Edge Legacy kullanan kişiler, tarayıcı üzerinden WhatsApp Web’e erişim sağlayabiliyordu. Ancak WhatsApp’ın desteğini çekmesiyle birlikte kullanıcıların platforma erişebilmeleri için tarayıcılarını yeni versiyona yükseltmeleri veya alternatif tarayıcıları kullanması isteniyor.

Güncelliğini günden güne kaybeden Microsoft tarayıcısı için geliştirme yapmak şirketler açısından ciddi kaynak harcamasına sebep oluyor. Ayrıca tarayıcıların güncellenmemesi durumunda da önemli güvenlik açıkları ortaya çıkıyor. Dolayısıyla firmaların, bu tarayıcı için desteğini kaldırmaya başlamış olması şaşırtıcı bir sonuç değil. Diğer yandan Microsoft da kullanıcılarının yeni tarayıcıya geçmesini talep eden yönde hareket ediyor. Bu duruma örnek olarak Chromium altyapısını kullanan Microsoft Edge’nin farklı işletim sistemlerinde de kullanılması verilebilir.

Ayşenur Köprülü

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik öğrencisidir. Gazeteciliğe ve yazı yazmaya olan tutkusu Teknotomy aracılığıyla bilim ve teknoloji alanında birleşiyor. Tutkusunu ve ilgi alanlarını birleştirip hayatının sonraki dönemlerinde daha başarılı olmak istiyor.

İlişkili Makaleler

Bir yanıt yazın

Bunu da Gör
Kapalı
Başa dön tuşu