Güncel

Can Sıkan Youtube Reklamlarının Sayısı Artıyor

Youtube kullanıcıları reklamları pek sevmiyor hatta nefret ediliyor. Ancak Youtube, gelirlerini reklamlar üzerinden sağlıyor. Kullanıcılar ve Youtube bu konu hakkında anlaşamıyor ve reklam sayısında orta yolu bulamıyor. Kullanıcılar reklam sayısını düşürmesini beklerken, Youtube reklam sayısını her geçen gün artırıyor. Youtube reklamlar hakkında çok katı ve bunu 2018 yılında hizmet şartlarında göstermişti. 2018 yılındaki hizmet şartlarına göre belli şartları sağlayan her kanalda reklam yayınlayacağını bildirdi.

Youtube Reklamları
Youtube Reklamları

Youtube 4.000 saat izlenmeye ulaşan ve 1.000 abonesi olan her kanalda reklama yayınlıyor. Artık bu şartlar değişiyor. İzlenme sayısı 5 olan bir kanalda bile reklam görebiliyorsunuz. Youtube 2018 hizmet şartlarında kullanıcıların şikayetlerinden dolayı geri adım atmış ve belli şartları sağlayan kanallarda reklam yayınlamaya karar vermişti. Bu kararından vazgeçmişler gibi duruyor.

Youtube Reklamları Dışındaki Yeni Gelişmeler

Youtube sadece reklamlar konusunda değişiklik yapmıyor. Diğer konularda da değişiklik yapmayı düşünüyor. Bu değişmeler şimdilik nasıl ilerleyeceği bilinmiyor.

Diğer konular:

1- Yüz Tanıma Kısıtlamaları:

2018 Hizmet Şartlarına göre bir kişi tanımlayabilecek bir bilgi veriliyorsa ve o kişi buna izin vermiyorsa telif hakkı ortaya çıkıyor. Telif hakkına yeni bir günceleme geliyor. Videoda herhangi biri yüzünün çıkmasını istemiyorsa ve videoda yüzü net bir şekilde gözüküyorsa artık bu da telif sayılıyor.

Youtube Reklamları Can Sıkmaya Devam Ediyor
Youtube Reklamları Can Sıkmaya Devam Ediyor

2- Youtube Reklam Geliri:

Yeni şartlar ile gerekli koşulları sağlamayan kanallarda reklam yayınlanabiliyor. Youtube bu reklamlardan gelir sağlasa da koşulları sağlamayan kanallara herhangi bir reklam geliri vermiyor. Kısacası tek taraflı kazanç söz konusu oluyor.

3- Telif Hakkı Ödemeleri ve Vergi Stopajı:

Gerekli şartları sağlayan kanallar reklam geliri elde ediyor. Lakin artık bu gelirler üzürinden telif hakkı ödemesi kesiliyor. Bu kesintiler ABD vergi sistemindeki kanunlara göre ödeme kesintisi yapılıyor.

ABD’de yeni hizmet şartları yürülüğe girdi. Ülkemizde ve diğer ülkelerde ne zaman yürülüğe gireceği tam bir tarih verilmiyor ama 2021 yılında yürülüğe gireceği iddia ediliyor.

Muhammet Ali Bademkıran

Küçüklüğünden beri film, oyun ve futbola ilgisi olan Muhammet Bademkıran, bu konulara ilgisi olan kişiler ile sohbet ediyormuş gibi yazılar yazmayı seviyor. Muhammet Bademkıran, okuyuculara zevk veren ve bir daha okuma isteği uyandıran yazılar yazma konusunda isteği ve çalışmaları ile birlikte Teknotomy sitesinde yazarlık yapıyor.

İlişkili Makaleler

Bir yanıt yazın

Bunu da Gör
Kapalı
Başa dön tuşu