Güncel

Twitter Facebook’taki Tepkileri Mi Getiriyor?

Uygulama araştırmacısı Jane Manchun Wong; Twitter’ın eskiden yıldız şeklindeyken daha sonra kalp şeklinde bulunan “Beğen” seçeneğini güçlendirmek ve çeşitlendirmek adına Facebook’takilere benzer yeni emoji tepkileri eklemeyi denediğini söylüyor. Wong’un daha önce gelecek yeni özellikler hakkındaki tahminleri gerçekleştiği için bu özelliğin gelme ihtimalinin de yüksek olduğu düşünülüyor.

twitter facebook emoji tepkileri
Cheer ve Sad Tepkilerinin Simgeleri Devam Eden Çalışma Olduğu İçin Kalp Simgesiyle Gösteriliyor

Wong’un bulduğu ipuçlarına göre “kutlama”, “hmm”, “üzgün” ve “haha” emoji tepkilerinin gelmesi muhtemel görünüyor. Facebook’ta ise yaklaşık 6 yıldır gönderilere farklı emojilerle çeşitli tepkiler verilebiliyor. Jane Manchun Wong’un aktardığına göre; sosyal ağ platformu kullanıcıların ruh hallerini ifade edebilmesi konusunda biraz daha farklı bir yol izleyebilir. Gülen ve üzülen emoji ifadeleri her iki platformda ortak olsa da Twitter düşündüren ve neşelendiren seçenekler de içerebilir.

Twitter Birçok Yeni Özellik Üzerine Çalışıyor

Kullanıcıların sınırlı karakter sayısıyla tweetler paylaşabildiği bu sosyal ağın eklenmesi muhtemel yeni emoji tepkileri arasında “kızgın” emoji ifadesi bulunmuyor. Bunun nedeninin öfkenin platformdaki yanıt ve alıntı tweet aracılığı ile ifade edilmesinin yeterli görülmesi olabilir. Daha önce kullanıcıların sohbetlerde kendilerini ifade edebilmesi için her zaman ek yollar araştırdığını belirten sosyal medya platformunun, “Beğen” seçeneği hâlihazırda yeni bir güncelleme almışken bu özelliği de pek yakında kullanıma sunulabilir diye düşünüyoruz.

Bu yeni emoji eklemelerinin yanı sıra aslında Twitter yeni birçok özellik üzerinde de çalışıyor. Örneğin; premium abonelik hizmetine dair söylentiler, 4K resim yükleyebilme, Spaces özelliği ve bahşiş kutusu özelliği gibi çeşitli yeni deneyimlerin bazılarının testleri kullanıma sunulmaya başladı. Bu yenilikler kullanıcıları memnun edecek mi merakla bekliyoruz.

Semanur Karaca

Bilim ve sanata büyük ilgi duyuyor. Sanat, sağlık, bilim ve teknoloji okumaları yapmaktan hoşlanıyor ve öğrendiklerini paylaşmak için Teknotomy'de yazıyor.

İlişkili Makaleler

Bir yanıt yazın

Bunu da Gör
Kapalı
Başa dön tuşu