Güncel

Twitch Kullanıcıları Hizmet Dışı Davranış Nedeniyle Banlanabilir

Amazon’un video oyun yayın platformu Twitch, sitedeki çevrimiçi kötüye kullanımı engellemeye yardımcı olması için hizmet şartlarını güncelledi. Şirket kötüye kullanımı önlemeye yönelik çalışmalarının kapsamını platform dışında gerçekleştirilen belirli davranışları içerecek şekilde genişletmeyi planlıyor.

twitch hizmet dışı davranışlar politikası
Şirket, Kullanıcıların Hizmet Dışı Davranışlarını İnceleyecek

Twitch geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, kullanıcıları çevrimdışı veya diğer internet hizmetlerinde yapılan ciddi suçlardan caydırmak için bir hizmet dışı davranış politikası geliştirdiğini söyledi. Tespit edilen ihlaller sonucunda belirlenen kişiler, hesaplarının süresiz olarak askıya alınması da dâhil olmak üzere çeşitli cezalarla karşılaşabilirler.

Şirket 7 Nisan tarihinde yayınladığı blog yazısında, “Tamamen hizmetimiz dışında meydana gelen suistimallere karşı önlem almak hem Twitch için hem de genel olarak sektör için yeni bir yaklaşımdır. Bunun doğru olacağına inandığımız ve sizden haber almamızın çok önemli olduğuna inanıyoruz.” açıklamasında bulundu.  

Twitch Hizmet Dışı Davranışları Ciddiye Alıyor

Bahsedilen hizmet dışı suçların iki kategorisi bulunuyor. İlk kategori, platform içinde veya dışında tacizi etmeyi içeriyor ve bu, bir kişiyi Twitch’te taciz ettikten sonra herhangi bir başka platformda taciz etmeye devam etmenin suç kapsamında olduğu anlamına geliyor. İkinci kategori, “Twitch topluluğu için önemli bir güvenlik riski” olarak kabul edilen suçlardan oluşuyor. Örneğin;

  • Ölümcül şiddet ve şiddet içeren aşırılık
  • Bilinen bir nefret grubunun liderliği veya üyeliği
  • Terörist faaliyetleri veya faaliyetlere yönelik işe alma
  • Açık ve /veya inandırıcı kitlesel şiddet tehdidi (yani bir grup insana, olaya veya insanların toplanacağı yere yönelik tehditler)
  • Rıza dışı cinsel faaliyetler ve /veya cinsel tacizde bulunmak veya suç ortağı olarak hareket etmek
  • Çocukların cinsel istismarı / örneğin çocuk bakımı ve reşit olmayan cinsel materyallerin talep edilmesi / dağıtılması
  • Bir Twitch etkinliğinde şiddet tehdidi gibi topluluğun fiziksel güvenliğini doğrudan ve açıkça tehlikeye atan eylemler
  • Twitch personeli dâhil olmak üzere Twitch’e karşı açık ve/veya inandırıcı tehditler

Şirket hizmet dışı herhangi bir olayı ele almak ve soruşturmaları yürütmesi için üçüncü taraf bir hukuk bürosu getirdi. Ayrıca, bireylerin bir yayıncının faaliyetleriyle ilgili belgeleri gönderebilmesi için OSIT@twitch.tv adında bir e-posta adresi oluşturdu  . Şirket, gönderilen bilgilerin gizli tutulacağını söyledi. Gerekirse ilk önce yasal makamlarla temasa geçilmesi gerektiğini söyledi. E-posta adresini çok sayıda anlamsız iddiayla kötüye kullananları veya başkalarını bunu yapmaya teşvik eden kullanıcıları da yasaklayacağı konusunda uyardı.

Semanur Karaca

Bilim ve sanata büyük ilgi duyuyor. Sanat, sağlık, bilim ve teknoloji okumaları yapmaktan hoşlanıyor ve öğrendiklerini paylaşmak için Teknotomy'de yazıyor.

İlişkili Makaleler

Bir yanıt yazın

Bunu da Gör
Kapalı
Başa dön tuşu