Teknotomy Dosya

En İyi Çeviri Yapan Site ve Uygulamalar Listesi 2021

En iyi çeviri yapan site veya uygulamalar ihtiyacınız olduğunca hemen yardımınıza koşuyor. İnternet sayesinde her an yabancı biriyle iletişim kurabiliyorsunuz. İster İngilizce olsun isterse farklı bir dil olsun bazen bildikleriniz yetersiz kalabiliyor.

En İyi Çeviri Yapan Site ve Uygulamalar Listesi 2021
En İyi Çeviri Yapan Site ve Uygulamalar Listesi 2021

Peki çeviri konusunda yetersiz kaldığınız zaman neler yapabilirsiniz? Hemen internete girip çeviri siteleri hakkında araştırmak bunlardan biri. Peki her çeviri sitesine güvenebiliyor musunuz? Hangi siteler çevirmek istediğiniz kelimeyi mükemmele yakın çeviriyor? Gelin tüm bu soruların cevabını birlikte inceleyelim.

En İyi Çeviri Yapan Siteler

En iyi çeviri yapan siteler şeklinde arattığınız zaman önünüze birçok site çıkıyor. Bu sitelerden istediğiniz dilde çeviri yapabiliyorsunuz. Bu siteler aldıkları belgelerle kullanıcılarına güven veriyor. Listede yer alan sitelerin hepsi mükemmele yakın çeviri yapıyor. Fakat aralarında bazı farklar da yok değil. Hep beraber listede yer alan siteleri birbirinden ayıran özelliklerin neler olduğuna bakalım.

1-) Google Çeviri:

En iyi İngilizce Türkçe çeviri dediğiniz zaman akla ilk olarak Google’ın sunduğu çeviri hizmeti geliyor. Uygulamada İngilizce dışında 103 farklı dil desteği de bulunuyor. Google Çeviri’nin diğerlerinden en büyük farkı bu hizmeti yıllardır sunması ve çevrilen metinleri mükemmele yakın çevirmesidir. Siteyi araç olarak da kullanabiliyorsunuz. Web mağazasından Google Çeviri aracını indirdikten sonra istediğiniz sayfayı tek tıkla istediğiniz dilde çevirebilirsiniz.

En İyi Çeviri Sitesi Google Çeviri
En İyi Çeviri Sitesi Google Çeviri

2-) Yandex Translate:

İngilizce Türkçe çeviri doğru düzgün yapılmasını istiyorsanız Yandex Çeviri tam size göre. Site kullanıcıları tarafından çok beğeniliyor. Çünkü site çeviri hizmetinde birçok alt seçenek bulunuyor. Belge yükleyerek, fotoğraf çekerek veya bir internet sitesinin çevirisini Yandex Çeviri üzerinden yapabiliyorsunuz. Özellikle Rusça çeviri yapmak istiyorsanız Yandex, Google çeviri’den daha iyi çeviri performansı alabileceğiniz en iyi sitelerden biri.

En İyi Çeviri Yapan Site Yandex Çeviri
En İyi Çeviri Yapan Site Yandex Çeviri

3-) Tureng:

Tureng İngilizce çeviri konusunda kullanıcılara farklı hizmet sunuyor. Google Çeviri’deki gibi bir metni Tureng’de çeviri yapamıyorsunuz. Tureng daha çok çeviri yapmak istediğiniz dillerin atasözlerini ve deyimlerini çeviriyor. ”See” kelimesinin anlamını rahatlıkla öğrenebiliyorsunuz fakat ”I have to see Muhammet at 19:03” şeklinde bir çeviri yapamıyorsunuz.

En İyi Çeviri Siteleri Tureng
En İyi Çeviri Siteleri Tureng

4-) Reverso Translation:

En iyi çeviri yapan sitelerden biri de Reverso Translation. Diğer çeviri sitelerinden pek fazla farkı bulunmuyor. İstediğiniz metnin ücretsiz bir şekilde çevirisini yapıyor. Fakat sitenin diğer sitelerden tek farkı çevirdiğiniz cümlenin alternatiflerini de sunuyor olması. Bu sayede farklı seçeneklerini de görebiliyorsunuz. Böylelikle hem ücretsiz çeviri yapabiliyor hem de yabancı dilinizi geliştirebiliyorsunuz.

En İyi İngilizce Çeviri Yapan Site Reverso Translation
En İyi İngilizce Çeviri Yapan Site Reverso Translation

5-) Bing Çevirmen:

Google Çeviri kadar ön planda olmasa da aynı hizmetleri veren ve Google’ın çeviri hizmetinden daha kaliteli çeviriler yapan site diğer sitelerin biraz gölgesinde kalıyor. Site basit bir arayüze sahip ve çeviri yapmak istediğiniz metni siteye yazdığınız zaman size zaman kaybettirmeden hangi dilden çeviri yapacağınızı önceden tahmin ediyor. Bing kullanıcılarına 67 dil seçeneği sunuyor.

En İyi Çeviri Bing Çevirmen
En İyi Çeviri Bing Çevirmen

6-) SpanishDict

İspanyolca çeviri yapmak istiyorsanız size sadece İspanyolca çeviri hizmeti veren SpanishDict sitesini öneriyoruz. Bu sitede sadece İngilizce – İspanyolca ve İspanyolca – İngilizce çeviri yapabiliyorsunuz. Site üzerinde çeviri yaptığınız zaman dünyanın en çok kullanılan dillerinden biri olan İspanyolca diline özel harfleri görebiliyorsunuz.

En İyi Çeviri Programı 2021 SpanishDict
En İyi Çeviri Programı 2021 SpanishDict

En İyi Çeviri Yapan Uygulamalar;

En iyi çeviri programları bulmak çok zor olabiliyor. Özellikle hayatımızın merkezinde yer alan akıllı telefonları bazen çeviri içinde kullanabiliyoruz ve bu hizmeti veren kaliteli bir program arıyoruz. Uygulama mağazalarında bu hizmeti veren milyonlarca uygulama bulunuyor. Özelliklerine ve reklamlarına baktığınız zaman hepsi kaliteli gibi duruyor. Peki hangilerini indirmeniz gerekiyor gelin hep beraber bunları inceleyelim.

1-) Google Translate

En iyi çeviri uygulaması denildiği zaman Google Çeviri uygulaması akla geliyor. Google Çeviri uygulaması siteye oranla daha fazla özellik sunuyor. Bu özellikler;

  • Çevrimdışı çalışabiliyor.
  • Fotoğraf çekerek çeviri yapabiliyorsunuz.
  • Ses algılama özelliği ile dili bilmeseniz bile karşı tarafla anlaşmanızı sağlıyor.
  • Daha önce çevirdiğini kelime ve cümleleri size tekrardan sunuyor.
  • Deyimler sözlüğü kategorisi ile çeviri yapmak istediğiniz dilin deyimlerini öğrenebiliyorsunuz.
En İyi Çeviri Uygulaması Google Translate
En İyi Çeviri Uygulaması Google Translate

2-) Microsoft Translator

En iyi çeviri programları listemizin ikinci sırasında yer alan Microsoft Translator yer alıyor. Microsoft tıpkı Google gibi kullanıcılarına hem site üzerinden hem de uygulama üzerinden hizmet veriyor. Mobil uygulaması siteye göre daha basit bir arayüz sunuyor.

En İyi Çeviri Programı Microsoft Translator
En İyi Çeviri Programı Microsoft Translator

3-) Reverso Translation Dictionary

En iyi çeviri programı olmasa da sunduğu özellikler bakımından bu listeye girdi. Diğer uygulamalara ya da sitelere baktığınız zaman neredeyse dünya da konuşulan tüm dillerin çevirisini yapabiliyorken Reverso‘da sadece 11 dil seçeneği bulunuyor. Reverso daha az dil seçeneği sunuyor olmasına rağmen daha ayrıntılı çeviri hizmeti sunarak hem çeviri yapıyor hem de dilinizi geliştirmek için olanak sağlıyor.

En İyi Çeviri Yapan Uygulamalar Reverso Translation Dictionary
Reverso Translation Dictionary

4-) SayHi Translate

En iyi çeviri programları 2021 yılında diğer uygulamalardan farklı özellikler sunmak için çaba harcıyor. SayHi uygulamasının diğer uygulamalardan en büyük farkı birçok dilin lehçesini, özellikle İspanyolca lehçesini, çok iyi bir şekilde sunuyor olmasıdır. Uygulama sayesinde kullanıcılar yabancı dili daha rahat konuşabiliyor.

SayHi Translate
SayHi Translate

5-) Naver Papago Translator

En iyi çeviri uygulaması listemizin son sırasında Naver çeviri yer alıyor. Naver‘ın listenin sonunda olmasının sebebi daha az dil seçeneği sunması diğer uygulamalardan farklı bir özelliği bulunmuyor. Hatta diğer uygulamalara göre daha az özellik sunuyor.

En İyi Çeviri Uygulamaları Naver Papago Translator
En İyi Çeviri Uygulamaları Naver Papago Translator

En iyi çeviri yapan siteler ve uygulamalar yazımızın sonuna geldik. Hem en iyi siteler arasında yer alan hem de uygulamalar sırasında yer alan Google Çeviri’nin bilinmeyen özelliklerini merak ediyorsanız diğer yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz. Özellikle kelime ezberleme konusunda yardımcı program arıyorsanız Google Çeviri’nin bilinmeyen özelliği sayesinde bu sorundan kurtulabiliyorsunuz.

Muhammet Ali Bademkıran

Küçüklüğünden beri film, oyun ve futbola ilgisi olan Muhammet Bademkıran, bu konulara ilgisi olan kişiler ile sohbet ediyormuş gibi yazılar yazmayı seviyor. Muhammet Bademkıran, okuyuculara zevk veren ve bir daha okuma isteği uyandıran yazılar yazma konusunda isteği ve çalışmaları ile birlikte Teknotomy sitesinde yazarlık yapıyor.

İlişkili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu